Ulrih Fric: Propuštanja na stazi nisu lepa za sport, ali ih razumem, svaka marka traži uspeh

Timski rad i propuštanja takmičara koji nastupaju za istu ekipu ili brend sastavni su deo igre u DTM-u, dopadalo se to ljubiteljima trka ili ne.

Da je drugačije, Rene Rast ne bi osvojio nijednu trku na prethodnoj rundi prvenstva u Špilbergu. Vozaču Audija su put do pobede u subotu otvorile kolege Niko Miler i Majk Rokenfeler, a u nedelju Miler nije pružao nikakav pomena vredan otpor u vreme kada ga je Rast napao da bi izbio na čelo kolone.

Pobrojane akcije ostavile su aktuelnog prvaka u šansi da na finalnom vikendu na Hokenhajmringu odbrani titulu iz 2017. Izgledi mu nisu naročito veliki, ali bi bez kolegijalnih asistencija bili daleko manji, možda već sada nepostojeći.

Propuštanja u Špilbergu najteže su podneli piloti koje Rast u šampionatu ugrožava, asovi Mercedesa Pol di Resta i Gari Pafet. Ovaj poslednji je ironično primetio da ga ništa viđeno ne iznenađuje, jer se Audi tako trka poslednjih petnaest godina. Dok su predstavnici medija pokušavali da od Rastovih suparnika izvuku neku još oštriju izjavu, čelnici konkurentskih brendova, Mercedesa i BMW-a, bili su krajnje uzdržani i elegantno su podneli Audijev timski rad, verovatno svesni da bi i oni režirali krajnji rezultat ako postoji potreba.

Kako se ovog vikenda vozi DTM finale, i kako su velike šanse da sva petorica vozača Audija rade za jednog, dok Mercedes tome ne može da parira jer u borbi za tron ima dvojicu trkača, prilika je da se podsetimo kako je “timski rad” u Špilbergu komentarisao Ulrih Fric iz Mercedesa.

“Naravno, to nije lepo za sport i nije lepo za navijače, ali ja to mogu da razumem. Jer, približavamo se kraju ovogodišnjeg prvenstva i želite da se postarate da izvučete najbolji mogući rezultat za svoj brend”, kazao je prvi čovek Mercedes-AMG DTM operacije.

“Zato nekako mogu to da razumem. Da li mi se to sviđa? U principu ne, ali to moram da prihvatim. Mi u ovom trenutku nemamo zamisao da takvo nešto izvodimo, ali Rene nas brzo sustiže i moramo da razmotrimo da li treba da primenimo timske naredbe. Doduše, timske naredbe su relativan pojam, jer tokom trke ionako ne možete pričati s vozačima preko radija, ali naravno da vozače možete pripremiti.”

“Može mnogo da se diskutuje o tome da li je nešto u duhu sporta ili ne. Ako gledaoci žele da kao zasluženog pobednika vide onoga ko je bio najbrži u trci, to je u duhu sporta. Ali, ovde govorimo i o timskom sportu, onda je tema kako to uravnotežiti. To možda gledaocima nije lepo, ali to nisu muzičke želje, svaka marka na kraju traži uspeh i s tog aspekta je sve shvatljivo. Auto-sport je timski sport.”

U Špilbergu se dešavalo da Mercedesovi vozači koji su u igri za titulu vode besmislene bitke sa timskim kolegama. Kod Audija takvih situacija nema i zato Fric insistira da je nastavak takve prakse u redovima “Trokrake zvezde” nedopustiv.

“Naravno, ne možemo tako da nastavimo. Uspostavili smo jasna pravila, naši vozači mogu da se međusobno bore, ali ne i da udaraju jedni u druge. Ove godine smo prelazili granične linije i to je za budućnost neprihvatljivo.”

Zanimalo nas je da li će u Baden-Virtenbergu Di Resta i Pafet uživati bezuslovnu zaštitu četvorice kolega, Auera, Verlajna, Mortare i Hunkadelje.

Fric je odgovorio: “U Hokenhajmu ćemo morati da vidimo kako se trka razvija. Možete imati najbolju strategiju i najbolje ideje, ali trka posle starta obično izgleda potpuno drugačije od onoga što ste zamislili. Teško je da propišete jasna pravila, vozači moraju da budu pametni, svesni i pažljivi, da rade prave stvari i pogotovu da izbegnu međusobne kontakte.”

Mercedes je već osvojio proizvođačku i obezbedio timsku titulu. Fric je međutim izričit: ti naslovi su od drugorazrednog i trećerazrednog značaja ako godina ne bude ukrašena i vozačkom krunom.

“DTM je generalno vozačko prvenstvo. Naravno da želimo da osvojimo vozačku titulu, ona je uvek cilj. Proizvođačka titula sledi odmah iza te i tri titule su sigurno bolje od jedne ili nijedne, ali redosled je: vozač, proizvođač, tim.”