Unikorse počinje kampanju: Mađarska “alfa” nišani TCR Evropa, ali kreće iz CEZ-a

Tim Unikorse, najveći privrženik brenda Alfa u mađarskom automobilskom sportu, u takmičarsku 2018. godinu ulazi sa prošle godine nabavljenom i voženom “alfa romeo đulijetom” i u novom partnerstvu sa ekipom Žile motorsport.

Saradnja dveju ekipa najavljena je kao celosezonska. Unikorse partner, Žile motorsport, dolazi iz Kapošvara, a iskustvo na kružnim pistama sticao je u kup takmičenjima u Mađarskoj.

U ovu kooperaciju Unikorse unosi trkački auto, tehničko osoblje i znanje, kao i podršku proizvođača Romeo Ferarisa, a Žile motorsport baviće se vozačima, prezentacijom ekipe i odnosom s klijentima, kao iskusniji u tim segmentima.

U kojim će serijama i šampionatima opisana kombinacija učestvovati 2018, u ovom trenutku je još prilično nejasno. Kao i pre, primarni cilj su nastupi na međunarodnoj sceni, prevashodno TCR Evropa, ili barem nekoliko rundi u njoj.

cof

Pre nego što se stvari u tom pogledu razbistre, Mađari će svakako iskoristiti priliku da se od 27. do 29. aprila trkaju na domaćem terenu, na Hungaroringu, u sprintovima koji se boduju za FIA CEZ prvenstvo na krugu, kao i za nacionalni šampionat, a voze se kao prateći program FIA Svetskog turing kupa.

Tog vikenda u kokpitu “đulijete” biće Balint Hatvani, koji u takmičarskoj biografiji ima nastupe u nacionalnim Suzuki svift, Seat leon i Hankuk RCM kupovima, ali i u Seat leon Evrokupu 2009. Poslednje dve godine Hatvani je radio kao trkački inženjer i trener vozača u Žile motorsportu.

Uoči početka sezone, Unikorse je sa “đulijetom” sproveo trodnevni test program. Ekipa je provela jedan dan na Hungaroringu, a dva na Panonija ringu i sve probe izvezene su bez ijednog tehničkog problema s automobilom.