Urutija: Pobeda nije bila laka, Haf je bio veoma blizu tokom cele trke i nije pravio greške

Photo Paulo Maria / DPPI

Švedska ekipa Cijan rejsing stigla je do prve WTCR pobede u 2022. na Hungaroringu.

Santjago Urutija startovao je sa pol-pozicije u trci 2 i uspeo da održi vođstvo od početka do kraja sprinta.

“Bilo je nenormalno vruće. Haf je bio veoma blizu tokom cele distance i nije pravio greške. Veoma sam srećan što sam uspeo da stignem do pobede i hvala mojoj ekipi što mi je tako dobro spremila auto”, rekao je Urutija, koji je sada treći u generalnom plasmanu.

Dobar vikend imao je i branilac dvostruke titule Jan Erlaher, koji je završio obe trke u Mađarskoj na podijumu i tako osvojio najviše poena u svom timu.

“Posebno sam ponosan na preticanje u drugoj trci, taj podijum nije bio lak. Perofrmase su tu, i to nam daje priliku da maksimalizujemo šanse za obe titule”, dodao je Erlaher, koji je sada četvrti u generalnom plasmanu.

Ma Ćinghua je imao solidan nastup na Hungaroringu, završivši kao peti u oba sprinta.

“Srećan sam što sam ponovo završio u top 5. Nažalost, bilo je vibracija, morao sam da smirim auto kako bih sačuvao gume. Ovo je dobar rezultat za celu ekupu”, ispričao je Ma.

Ivan Miler je u obe trke bio deseti, a u drugoj je mogao mnogo bolje da nije bio udaren otpozadi.

“Uspeli smo da unapredimo auto tokom vikenda, balans je bio mnogo bolji na drugom startu. Uspeo sam da preteknem nekolicinu vozača, a onda dobio udarac. Svi znamo koliko je Hungaroring težak za preticanje, pa posle toga nisam mogao mnogo da napredujem”, pojasnio je Miler.

Iako je pokazao dobar tempo na treninzima, Ted Bjerk nije kapitalizovao svoj tempo u trkama.

“Gurali su me sa svih strana, bile su to zaista teške trke. Pokušavam da se kvalifikujem što je bolje moguće, nadam se da ću uspezi već na sledećem vikendu, to čini situaciju mnogo lakšom”, primetio je Bjerk.

Sledeće WTCR vikend planiran je za dve nedelje na Motorlandu Aragon.