Urutija: Udario sam Tašija i veoma mi je žao zbog toga

Photo Clément Marin / DPPI

Među četvoricom vozača koji nisu završili prvu WTCR trku na Nirburgringu Nordšlajfe našli su se i Hondin trkač Atila Taši i pilot Lynk&Co Cijan rejsinga Santjago Urutija.

I jedan i drugi pilot igrali su zapažene uloge u prvom sprintu. Taši je startovao peti, ali je izgubio mesto od Jana Erlahera. Urutija je vozio ofanzivno i uspešno se probijao s četrnaeste pozicije. Bliski susret koji je presudio obojici dogodio se u poslednjem, trećem krugu.

U celom slučaju nema ni kontroverze ni kazne, mada su sudije analizirale incident. Taši se požalio da ga je Urutija izbacio iz trke, Urugvajac priznaje da se to dogodilo, ali kaže da suparnika nije udario svojom krivicom, već zato što je njemu samom prvo stradao pneumatik.

Santjago je ovako video stvar: “Trka je išla vrlo dobro i vozio sam dobro. Mislim da je Đirolami bio malo agresivniji kada sam ga preticao i mislim da sam tada zaradio probušenu gumu pozadi. Sve se završilo najgore moguće. Izgubio sam auto i pogodio Tašija, njega mi je veoma žao.”

“Bilo je čudno, tek što sam počeo da skrećem i izgubio sam auto. Mislim da je to bilo negde u trećem sektoru, ali ne znam tačno gde. Osim toga, sve je bilo u redu – vozio sam laku trku i pokušavao sam da je završim. Međutim, i ovo je trkanje i kažem, veoma mi je žao Tašija, ali tako je kako je.”

Urutija nije umeo da proceni koliko je oštećen njegov “lynk&co03”: “Sva oštećenja su s desne strane, s leve nema ničega. Moraćemo da vidimo.”

Photo Florent Gooden / DPPI

Atila je u momentu udesa držao šesto mesto, a dva glavna protivnika u trci imao u Lynk&Co vozačima.

Mađar smatra da je bio nevina žrtva i analizira: “Na početku sam imao dobar tempo, ali sam napravio malu grešku i prošao me je Erlaher. Na prvom krugu na Nordšlajfeu probao sam da ga obiđem spolja, znam da me je video u retrovizoru jer sam mu video lice. Mislim da jednostavno nije hteo da se to preticanje dogodi, dao je gas, podupravljao je i totalno me je izgurao. Tu sam izgubio mnogo vremena.”

“Posle toga sam se vraćao u trku, forsirao, napadao, išao do limita, praveći manje i veće greške.”

“U poslednjem krugu sam vozio uzdržanije, da ne bih pogrešio, a onda sam u jednoj krivini išao širokom putanjom, a Urutija je bacio automobil pored mene. S unutrašnje strane je bilo prostora za širinu jednog i po do dva automobila. Skrenuo sam bez ikakve greške i odjednom sam osetio jak udarac s leve strane. Zatim sam desnom stranom udario u ogradu, tako da sam bio kao ping-pong loptica.”

Taši je približno opisao nastalu štetu na “siviku”: “Udarac je bio vrlo jak, prednji levi točak je u komadima, kočni disk je u delovima, nije mnogo ostalo s prednje leve strane. Nadam se i mislim da će momci izvesti sjajan posao, da će mi opraviti automobil i da sutra idemo na podijum!”

Atila ima šansu da u nedelju osvoji solidne bodove, jer će startovati treći. Što se tiče Urutije, on će krenuti šesnaesti i poslednji, jer su mu po kazni izbrisani svi kvalifikacioni krugovi.