V8 “ford falkon” kao vremeplov iz filma “Povratak u budućnost” (VIDEO)

Modifikacijama jednog od svojih automobila u V8 šampionatu ekipa Prodrajv rejsing Australija proslavila je 30-godišnjicu prvog filma iz trilogije “Povratak u budućnost”.

Celu akciju pratilo je objavljivanje kratkog filma u kojem je prikazano kako trkački “ford falkon” #6 tima Pepsi maks kru (Pepsi Max Crew) zahvaljujući detaljima, tehničkim dodacima, i boji nerđajućeg čelika dobija pojedine odlike jedinstvenog “delorina”, automobila-vremeplova.

Ovako preinačeni “ford” prikazan je 21. oktobra 2015, što je i datum u koji, putujući u budućnost u drugom nastavku popularnog filma, stiže Majkl Džej Foks, u ulozi Martija Mekflaja.

pepsiperfect-bttf-gc600-1Kako je kompanija Pepsi veoma zastupljena u svim filmovima franšize „Povratak u budućnost“, tim Pepsi maks i njegovi piloti Mark Vinterbotom i Čaz Mostert želeli su da odaju počast kinematografskom ostvarenju, njegovim junacima i, najvažnije, legendarnom „delorinu“.

Ovog vikenda u Australijskom prvenstvu V8 superautomobila održava se trka Gold koust 600. „Ford“ sa startnim brojem 6 trebalo je da voze Čaz Mostert i Kameron Voters, ali se Mostert teže povredio na kvalifikacijama za Bathurst 1000, pa ga u Kvinslendu odmenjuje veteran i bivši V8 šampion Rasel Ingal.

pepsiperfect-bttf-gc600-3„Falkon FG X“ tandema Voters-Ingal ne budi asocijacije na vozilo-vremeplov samo izgledom: njegova vrata otvaraju se po principu „galebovog krila“, baš kao na “delorinu”.

“Modifikacija vrata bez promena na samom automobilu bila je najveći izazov”, rekao je Ben Kokerel, šef pogona izrade u Prodrajv rejsingu. “Napraviti ih da izgledaju kao sastavni deo automobila bio je najteži deo posla, pa se nadam da će navijači i ljubitelji filma ceniti naš trud.”

Vozač „sestrinskog“ „falkona“ #5 Mark Vinterbotom trenutno je vodeći u V8 šampionatu, a Stiv Oven je njegov suvozač na trci Gold Koust 600.

Takmičenje podrazumeva dve trke ukupne distance od 600 kilometara i poslednje je u Enduro Kupu, koji uključuje tri maratonske runde V8 serije – Sendaun 500, Bathurst 1000 i Gold Koust 600. Enduro kup osvaja vozač sa najviše poena u ovom mini šampionatu u okviru glavnog prvenstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*