Veliko BTCC finale: Jedan tron, pet pretendenata

Tri trke završne, desete runde Britanskog turing šampionata na gran pri konfiguraciji autodroma Brends Heč opredeliće ovogodišnji ishod najprestižnije trkačke serije na Ostrvu.

Ovog vikenda u igri za vozačku krunu su petorica pilota i svi su do naslova već stizali i ranije, jednom ili u više navrata, pa u zbiru imaju devet titula. Ovog vikenda na raspolaganju je još 67 poena, a u igri su ostali: Gordon Šeden (325 bodova), Džejson Plejto (-23 boda), Kolin Turkington (-32), Met Nil (-37) i Endrju Džordan (-64).

Pogledajmo s kakvim ambicijama i očekivanjima pretendenti na tron stižu na Brends Heč.

1. Gordon Šeden (honda sivik) 325 poena
pobeda ove godine: 4
ukupno titula: 1 (2012)

sheddenHondin pilot u novom „siviku tajp-R“ bio je model postojanosti u 2015: uz četiri pobede, po tri puta je bio drugi i treći. Tokom prethodnog trkačkog vikenda na Silverstonu zabeležio je tri solidna top 5 plasmana, zahvaljujući kojima su 23 poena između njega i prvog pratioca uoči odlučujuće BTCC runde u Kentu.

Kao čovek koji ima sve adute u rukavu, jer je već osvajao titulu, pobeđivao na Brends Heču i zadovoljan je performansama svog automobila, Šeden osnovano može da tvrdi da nije pod bilo kakvim pritiskom: „Osećam se dobro. Silverston je bio prijatno iznenađenje, naš rezultat je dokazao koliko je ovaj „sivik tajp R“ zaista dobar, a mi smo dobro uradili domaći zadatak. Mislim da smo nadmašili čak i sopstvena očekivanja. Sad idemo na Brends Heč GP, zaista nema boljeg mesta za završetak sezone. Staza je sjajna, stare škole i prava vozačka, svi vole da se na njoj trkaju.“

„Imamo sjajnu priliku, ipak, nijedna bodovna prednost nije dovoljno velika. U BTCC-u sve se brzo preokrene – ne stigne se na cilj, gumi-defekt, kontakt, može da se desi bilo šta od toga. Zato nas očekuju tri ekstremno teške trke. Uveren sam da će naš „sivik tajp R“ ponovo biti izvanredan i ne osećam bilo kakvu presiju, samo uzbuđenje. U timu sam kao kod kuće, a auto i ja smo postali jedno“, ocenio je Škot.

Shedden3
U prethodne tri sezone, Šeden je na Brends Heču dva puta trijumfovao i još tri puta je izlazio na pobedničko postolje. Uspomene su prijatne i mogu da posluže kao putokaz uoči ovogodišnjeg raspleta.

„Ako se pozovem na iskustva iz poslednjih nekoliko godina, opušten sam, Brends je za mene srećno mesto“, dodao je Šeden. „Siguran sam da će fizionomija ovog šampionata doživeti još dosta obrta i preokreta tokom vikenda – kao što je to običaj – ali ću mu prići isto kao što sam radio tokom cele sezone. To je dosad prilično dobro funkcionisalo, ne vidim nijedan razlog da sada bilo šta menjam.“

2. Džejson Plejto (folksvagen CC) 302 poena
pobeda ove godine: 5
ukupno titula: 2 (2001, 2010)

platoDvostruki bivši BTCC prvak Džejson Plejto može da osvoji sve tri finalne trke na Brends Heču i da opet ostane bez šampionskog pehara. Dogodi li se tako, trkač iz Oksforda pre svega može da okrivi dva gumi-defekta: onaj na otvaranju sezone na Brends Heču (Indi) lišio ga je praktično sigurne pobede, a eksplozija pneumatika na Silverstonu ostavila ga je bez bodova koji bi mu pomogli da danas ne bude u deficitu od 23 poena.

Uz sve to, Silverston je trebalo da odgovara Džejsonovom „folksvagenu“, ali su se vozač i ekipa susreli sa čudnim gubitkom snage motora, pa su pre trke 2 zamenili agregat. To je donekle spaslo protekli vikend, otud je Plejto još u konkurenciji za naslov, međutim, on je potpuno svestan da ne određuje sam svoju sudbinu.

„Ove godine smo bili pomalo malerozni. Tim je bio briljantan, ali iz nekog razloga naš auto više nije brz na pravcima kao drugi, nije onakav kakav je bio na početku“, požalio se rekorder po broju osvojenih BTCC trka. „Nismo imali sreće na Rokingemu, gde smo stvarno imali tempo. Nismo završili prvu trku, a mogli smo da budemo četvrti ili peti. Na Silverstonu – gumi defekt u prvoj trci. OK, nije mi išlo posebno dobro, imao sam problem s motorom, ali to bi opet bili poeni.”

Plato-2
Za eventualni preokret na tabeli, Plejtou je potrebno da u Hondinom taboru nešto krupno pođe naopako i neophodno je da Šeden barem jednom ne osvoji poene na Brends Heču. Dvostruki BTCC prvak ne libi se da o tome otvoreno govori.

„Bili smo strašno malerozni u poslednje vreme, zbog toga smo izgubili mnogo poena, ali to može da se dogodi i na Hondinoj strani“, nastavio je Plejto. „Razlika je 23 boda, daćemo sve od sebe, ali ne znam hoće li to biti dovoljno. Šedena bi mogao da spopadne maler na Brends Heču, ili da završi u šljunku i odustane. Na taj način bi moglo da nam uspe.“

„Zapravo, to i treba da se dogodi da bismo mi pobedili. Jer, uz tempo koji Honda ima, uz Šedenove sposobnosti i sposobnosti tima, s performansama njihovog motora, oni neće biti daleko iza mene. Ja bih mogao da osvojim sve tri trke, a Gordon može samo da krstari i vozi se iza mene, pošto ima lepu prednost. Tako realno stoje stvari. Ipak, sve može u sekundi da se preokrene, svejedno ćemo nastaviti da se borimo i moramo da odemo na Brends Heč pokušavajući da damo sve od sebe“, obećava vozač koji deveti put dolazi na BTCC finale kao kandidat za šampionski pehar.

3. Kolin Turkington (folksvagen CC) 293 poena
pobeda ove godine: 4
ukupno titula: 2 (2009, 2014)

Colin-Turkington-stormed-to-victory-in-race-threeAktuelni BTCC šampion Kolin Turkington stiže na stazu u Kentu sa bodovnim deficitom od 32 poena u odnosu na Šedena i sa 9 poena manje od timskog kolege Plejtoa. Trkač iz Alstera je u 2015. pobeđivao i izlazio na podijume gde god se to moglo, a tamo gde nije imao odgovarajući tempo, knjižio je solidne poene. Kolin veruje da ga su u igri za treći naslov održali solidni rezultati na Silverstonu, krunisani trijumfom na trci 3.

„Nema lakih pobeda u ovom šampionatu, a ja sam oduševljen što sam pobedio na Silverstonu, jer je to bilo ključno za moj ostanak u lovu na titulu“, kazao je vozač privatne ekipe BMR. „Mučili smo se s balansom celog vikenda, nismo imali najbrži auto, ali smo preokrenuli stvar u poslednjoj trci.“

„Želeo sam da još više smanjim zaostatak za Gordonom i nije da nisam pokušavao. Na Brends Heč odlazimo u borbenom raspoloženju i videćemo šta će se desiti. S te staze imam puno lepih uspomena, tamo sam osvojio dve titule“, podsetio je 33-godišnji Turkington. „Trudićemo se, verovatnoća nije velika, ali ja još imam šansu.“

Turkington
Pre tačno godinu dana, Kolin je kao vozač BMW-a došao u Brends Heč da reši pitanje šampiona u direktnom duelu sa Plejtoom, tada pilotom MG-a. Tadašnji duel je dobio, a danas su on i Plejto timske kolege i sasvim je moguće da će morati zajednički da rade kako bi sprečili Šedena da osvoji naslov 2015.

„Pretpostavljam da smo mi i Honda dve najmoćnije kombinacije cele sezone, dobro je što će odluka pasti na Brends Heču. Biće zanimljivo, Plejto je takođe borac i on neće odustati“, analizirao je Turkington. „Obojica ćemo zapeti da osvojimo više bodova od Šedena. Nema mnogo smisla da se Džejson i ja borimo međusobno. Moramo da razmišljamo od trke do trke i da pokušamo da ulovimo Gordona. Možda možemo da ga progonimo u formaciji, videćemo!“

4. Met Nil (honda sivik) 288 poena
pobeda ove godine: 2
ukupno BTCC titula: 3 (2005, 2006, 2011)

Neal4Trostruki bivši BTCC šampion Met Nil ima 37 bodova manje od lidera, timskog kolege Šedena. Iako i sam ima kakve-takve matematičke šanse da stekne i četvrtu krunu, on smatra da je takav preokret teško izvodljiv, pa je najavio da će svoju energiju uložiti u pomoć timskom kolegi da stigne do vozačkog naslova i da će doprineti Hondinoj kampanji u proizvođačkoj konkurenciji.

„Pošto sezona stiže do svog vrhunca kada su u pitanju vozačka i proizvođačka titula, za mene postoje dve ključne tačke na koje ću se usredsrediti na Brends Heču, kako bih se postarao da ispunimo zadatak na oba fronta“, kazao je Nil, koji je na Silverstonu proslavio četvrt veka takmičenja u Britanskom turing prvenstvu.

„Moram da pomognem Šedenov pohod na prvo mesto na tabeli, tako što ću mu pružiti najveću moguću podršku, a zajedno ćemo probati da se plasiramo nabolje što možemo, kako bismo osvojili proizvođački naslov za Hondu. Još je puno poena na stolu i svi znaju da se u BTCC-u stvari začas mogu preokrenuti. Zato moramo da ostanemo potpuno fokusirani i da se koncentrišemo na to da osvojimo oba trofeja.”

Neal2Ako na Silverstonu „sivik tajp-R“ nije spadao u favorite, pa je opet osvojio pregršt bodova, Brends Heč u GP konfiguraciji treba da pogoduje karakteristikama automobila.

„Kao i većina vozača, volim Brends Heč. On ima jedinstvenu tradiciju, ravnu onoj najčuvenijih svetskih autodroma, a atmosfera je neuporediva s onom na ostalim trkalištima. Ubeđen sam da staza izuzetno odgovara našem automobilu, pogotovu njene brze krivine i tu prednost ćemo definitivno iskoristiti“, kazao je 48-godišnji trkač.

Nil u 2013. i 2014. nije završavao u prva 3 u konačnom poretku, pa je sebi postavio zadatak koji će, bude li ispunjen, predstavljati napredak u odnosu na prethodne dve sezone: „Moj lični cilj je da završim u prva tri u generalnom – to bi bila kruna impresivne debitantske sezone novog „sivika tajp-R.“

5. Endrju Džordan (MG) 261 bod
pobeda ove godine: 0
ukupno BTCC titula: 1 (2013)

Jordan-11
Sa 64 poena zaostatka za vodećim, a uoči vikenda u kojem se može osvojiti najviše 67, Džordan je samo još teoretski u igri za naslov. Vozač fabričkog MG-a izvezao je prilično stabilnu sezonu, tokom većeg njenog dela bio je u top 5 i pet puta se peo na podijum, ali bi za titulu na poslednjoj rundi bilo potrebno više od čuda. Između ostalog, morao bi da osvoji sve tri trke na Brends Heču, a ove godine, otkako je prešao u MG, nije pobedio nijednom.

Džordan zato insistira da, bez obzira na matematiku, nije pretendent na BTCC krunu 2015. „Ulazimo u poslednji vikend kao jedni od pretendenata na naslov, ali nemamo stvarnog razloga da o tome razmišljamo, jednostavno, isuviše toga je potrebno da se dogodi da bi se to ostvarilo“, objasnio je 26-godišnji trkač.

„Umesto toga, voleo bih da mislim da možemo da zauzmemo treće mesto u generalnom, mada je i to visok zahtev. Ja ću dati sve od sebe, jer želim da zaključim sezonu u velikom stilu. Cilj će biti još podijuma, a svakako ću nišaniti i svoju prvu pobedu za volanom MG-a”. Brends Heč GP je sjajna staza, savršeno mesto za kraj sezone. Stvarno je staza stare škole i zahteva veliku posvećenost.“

JordanGlavnu pažnju u Kentu neće privući sjajni „ford fokus ST“ ekipe Motorbejs performans, iako je, moćan i rasterećen balasta, u odličnoj prilici da favoritima ponovo skida skalpove. Taj auto se šampionatu priključio na polovini sezone, ali je Met Džekson u njemu stigao da osvoji dve pol pozicije, dve trke i još tri puta se popne na podijum.

Džekson je izjavio da na poslednjoj BTCC rundi 2015. ne želi nikom da pokvari zabavu, međutim performanse „forda“ izazivaju zavist konkurenata i već su pokrenule mnogo spekulacija i kontroverzi. Ipak, ovog vikenda su u prvom planu šampionske titule, a reč nije samo o vozačkom šampionatu, koji smo pomno analizirali, već i o trofeju za nezavisne pilote, zatim timskom i proizvođačkom prvenstvu.

BTCC program na Brends Heču otvaraju dva 40-minutna subotnja treninga. Polučasovne kvalifikacije za poslednju ovogodišnju rundu šampionata održavaju se istog dana, s početkom u 16:40 (CET). Trke 28, 29 i 30 voze se u nedelju, počinju u 12:32, 15:22 i 18:09 (CET), a svaka traje 15 krugova.