Verne: Borković je vozio dobru trku, morao sam da sačekam da pogreši

Igo Valente i Žan-Karl Verne kompletirali su podijum na trećoj trci nove sezone TCR internacionalne serije.

Valente je bio najbolje plasirani vozač Kraft-Bambua i Seata, a izlazak na drugi stepenik pobedničkog postolja u Bahreinu efektivno mu je prvi TCR podijum, jer mu je plasman u Gruziji izbrisan.

“Prilično sam zadovoljan startom, ali znam da “honda” uvek moćno kreće iz mesta. Ja s ovim automobilom još nemam dovoljno iskustva, a juče nismo mogli da uvežbavamo startove“, rekao je “srpski zet”, koji se ranije žalio što startuje s prljave strane i pokazalo se da je imao razlog da brine zbog te pozicije.

Neuobičajena za temperametnog Francuza bila je smirena i pametna vožnja tokom čitave trke. Zahvaljujući njoj, sada ima 23 poena i sedmi je u vozačkom poretku serije.

“Roberto je dobro čuvao gume na početku trke, jeste pogrešio, ali i ja sam, nekoliko puta. Možda sam tada mogao da ga prestignem, ali to je bilo isuviše rizično, a potrebni su mi poeni za šampionat. Zato sam malo popustio u tempu, a on je ionako bio prebrz. Posle toga sam gledao u retrovizore i u veliki monitor na glavnom pravcu. Sutra će definitivno biti mnogo uzbudljivije, a ja ću se potruditi da postignem još jedan dobar rezultat za tim”, kazao je Valente, koji u nedeljnom sprintu startuje osmi.

Trećeplasirani u trci 1 Žan-Karl Verne svakako se najviše “naradio” na Sakiru, u žestokim borbama s Kadžajom, Nešom, Borkovićem i Kortalom. Iako je ispunio polovinu svoje želje zvane “dva podijuma u Bahreinu”, pilot “folksvagena” je posle trke bio samokritičan.

“Moj start je bio prosto užasan i moraću da poradim na koordinaciji, jer se već nekoliko meseci mučim s njom. Imao sam sreće što se nisam okrenuo u prvom krugu, posle toga sam pokušao da se malo primirim. Imali smo mali problem s motorom, ponekad nije bilo snage kada bih pritisnuo gas. Izgubio sam puno vremena iza Borkovića, on je vozio dobru trku i bio je prilično brz na pravcima, pa je jedini način da ga obiđem bio da sačekam na njegovu grešku. Na kraju se tako i desilo. Mislim da smo zaslužili ovaj rezultat – tim je obavio odličan posao, a auto je bio vrlo, vrlo brz. Videćemo kako ćemo proći sutra.”

Verne sutra polazi s pete pozicije, a trenutno je sa 40 poena bodovno poravnat sa prvoplasiranim Kolčagom.

2 Comments

  1. Nije on pogresio momak, ne bi ti nista tu uradio, nego si imao srece zbog Kortala. Auto ti je brzi, videlo se, kada bi ti Duca i pobegao na celu sekundu, ti si ga stizao, sve je bilo kako treba do Kortala, autsajdera koji se tu nasao zbog misterioznog Opela ( tek tu nikome nista nije jasno ).

Comments are closed.