Verne iznenađen rezultatom, Gračov i Homola se žale na vrelinu

Najbrži učesnik jedinog TCR treninga na uličnoj stazi u Singapuru bio je Francuz Žan Karl Verne.

Vozač “golfa” ekipe Leopard rejsing postavio je vreme 2:25.570, sekund brže od prvog pratioca, timskog kolege Stefana Kominija i svoj prvi izlazak na asfalt Marina beja ocenio je kao vrlo pozitivan.

“Ovu stazu ne poznajem, pa sam čak i iznenađen svojim rezultatom”, priznao je Verne, četvrti u generalnom poretku serije. “Pista je bila veoma prljava, nekoliko puta sam promašio i granice, jer sam je istraživao i učio. Vozio sam Stefanovim putanjama kako bih je brže naučio, a kada sam na kraju stavio nove gume, došla su i dobra vremena. Osećaj je dobar, ulične staze sam oduvek mnogo voleo i sada možemo da počnemo da radimo na set-apu.”

Četvrto vreme – 2:26.791 – i status najbržeg vozača “honde sivik” stekao je Mihail Gračov, 1,221 sekund iza Vernea.

mikhail-grachev

Ruski pilot pohvalio je ponašanje Vestkoustovog automobila: “Ide mnogo bolje nego na Buriramu, nadam se da smo se vratili u formu koju smo imali na Sočiju. I dalje imamo malih problema sa kočenjem i proklizavanjem točkova na izlasku iz sporijih krivina, ali celokupan osećaj je mnogo bolji nego na Tajlandu.”

“Glavni problem je vrućina, zaista je užasna, a kada stanete u boksu, još je gore, jer onda sva vrelina iz automobila ulazi u kokpit”, požalio se trkač iz Omska.

Primedbe na toplotu imao je i Mato Homola, kome je kao žitelju Srednje Evrope teško da se prilagodi vrućini i visokoj vlažnosti. On je na treningu bio deseti i vozio je s tehničkim problemom koji mu je snizio tempo.

“Ja sam mnogo trenirao na simulatoru, ali je stvarnost obično drugačija i u ovom slučaju je bilo baš tako”, ocenio je Slovak. “Dopašće mi se trkanje ovde, ali ću morati još da gledam video snimke i da pronađem mesta na kojima mogu da se ubrzam. Vreme nam je ograničeno, imali smo samo jedan trening i imaćemo samo jednu rundu kvalifikacija, pa ćemo morati mnogo da se potrudimo.”

“Nažalost, ja opet imam tehnički problem, ovog puta je to bio kočni cilindar. Na treningu nismo imali vremena da to popravimo i usredsredili smo se na učenje staze, uz ograničene performanse kočnica. Izvešćemo izmene u set-apu i nadam se dobrom kvalifikacionom rezultatu”, kazao je vozač “seata” B3 rejsinga.