Vesnić drugim mestom započeo sezonu u Šampionatu Evrope na brdskim stazama

Srpski automobilista Milovan Vesnić započeo je sezonu Šampionata Evrope na brdskim stazama osvajanjem drugog mesta.

Milovan Vesnić, jedini srpski predstavnik na najstarijem takmičenju pod okriljem FIA, početkom takmičarske godine može biti više nego zadovoljan. Drugo mesto u Francskoje sigurno daje nadu za uspešan nastavak sezone.

“Mislim da smo odradili fantastičan posao. Druga pozicija u okvakvoj konkurenciji, na stazi na kojoj prvi put nastupam veliki je uspeh. Tokom celog vikenda sam polako dizao formu, postizao sve bolja vremena i nakon dve takmičarske vožnje u nedelju završio kao drugoplasirani. Ima tu još dosta mesta za napredak, ali idemo korak po korak. Već za dve nedelje očekuje nas trka u Austriji i sada mogu da kažem da se nadam još jednom podijumu. Koje će to mesto biti zavisi od mnogo faktora, ali daću sve od sebe da se popnem još jednu stepenicu više. Ovo je jedna nova avantura i za mene i ceo moj tim i ponosan sam na postignutom uspehu i kako smo predstavili državu Srbiju”, izjavio je Vesnić nakon trke u Francuskoj.

U grupi tri, u kojoj se takmiči Vesnić, trijumfovao je bivši šampion Evrope, Makedonac Igor Stefanovski u “hjundaiju”, dok je prošlogodišnjeg pobednika i šampion Francuske Nikolas Granijera u “seat kupri” bio treći.

Velika nagrada Austrije na brdskim stazama u Rehbergu vozi se od 28. do 30. aprila.