Vesnić kupio “seat” za 2018: Ako budžet dozvoli, voziću i CEZ i TCR Evropa

Proslavljeni srpski automobilista Milovan Vesnić uveliko sprema se za predstojeću sezonu.

On je kupio “seat leon”, koji je Dejan Bulatović prošle godine vozio na brdskim trkama za novosadski Lein rejsing, a ideja tima iz Užica jeste da taj automobil unapredi kako bi bio konkurentan u izazovima koji slede.

Vesnić će, shodno budžetu, pokušati da nastupi u šampionatu Centralnoevropske zone na kružnim stazama, ali i da izveze nekoliko rundi novoosnovane serije TCR Evropa, koja praktično, ako ne i zvanično, nasleđuje Evropski kup turing automobila.

“Ideja je da ja, Rudi Pešović i Poljak Jakub Višomirski nastupimo i istoj ekipi i da pokrijemo dva šampionata”, kaže Vesnić za naš portal.

Pešović bi trebalo da vozi “audi RS3 LMS”, sa kojim je imao jeziv udes prošle godine na Zolderu i koji je trenutno na reparaciji u servisu u Gorjanima.

Višomirski je kupio “hondu sivik” koju je u TCR internacionalnoj seriji 2017. vozio Jens Reno Meler, ali on nema ambicija da nastupa nigde osim u CEZ-u, jer njegovi sponzori nemaju interes dalje od tog takmičenja.

Vesnić bi, opet u zavisnosti od budžeta, vozio Centralnoevropsku zonu sa Višomirskim, dok bi se Pešović potrudio da izveze deo trka sa timskim kolegama, ali i da otprati celu sezonu TCR Evropa.

Nova, sada internacionalna, ekipa očekuje dobro trkanje, jer po prvi put ASK Vesnić ima tri TCR automobila u svojim redovima i nada se da može da ostavi trag na evropskoj turing sceni.

Prema nekim saznanjima koje ima Vesnić, u CEZ-u bi moglo da se očekuje 12 automobila TCR specifikacije i to bi onda bila ozbiljnija konkurencija nego ranijih godina u toj klasi.

“Ideja je mnogo, ali sada sve zavisi isključivo od novca”, nastavlja Vesnić. “Krajem marta ili najdalje početkom aprila imaćemo promociju na kojoj ćemo sve tačno najaviti. Do tada ćemo znati sa koliko para raspolažemo, pa ćemo odlučiti šta je najbolje za sve nas”.

Takmičenje za najboljeg vozača u Centralnoevropskoj zoni počinje na Hungaroringu 27. aprila, dok borba za TCR Evropa startuje 6. maja na stazi Pol Rikar u Francuskoj.