Vesnić preskače Slovačku: Nismo stigli da popravimo “audi”, a i organizatori TCR Istočna Evropa ne garantuju poštovanje pravilnika

Foto: Petr Fryba

Srpski automobilista Milovan Vesnić odlučio je da preskoči peti trkački vikend TCR Istočna Evropa, koji se predstojećeg vikenda vozi u Slovačkoj.

Njegov “audi RS3 LMS” je na prethidnoj rundi pretrpeo velika oštećenja, posle udesa sa Mihalom Makešom i ekipa iz Gorjana nije uspela da sanira posledice.

“Auto je oštećen više nego što smo u prvi mah mislili. Malo su kasnili delovi, zbog godišnjih odmora, pa nismo stigli da ga popravimo. Mogli smo da ga zakrpimo, ali ja ne radim tako. Moj auto uvek mora da bude u vrhunskoj formi, a i serija kakava je TCR Istočna Evropa je zahtevna i samo takav automobil može da se bori za dobre rezultate”, kaže Vesnić za naš portal.

Osim toga, konflikt koji je nastao sa organizatorima šampionata oko tumačenja pravilnika i sistema kazni doprineo je odluci da se ne ide u Slovačku.

“Ne mogu da razumem zbog čega se čekao četvrti vikend da neki trkači konačno počnu da se kažnjavaju. Direktor Grobnika Dean Grbac je insistirao na poštovanju pravila, da njega nije bilo možda bi ponovo sve prošlo nekažnjeno. Neki vozači su konstantno pravili isti probleme i nisu bili ni opomenuti. Koliko znam, još nekoliko konkurenata neće ići u Slovačku, jer smatraju da se primenjuju dvostruki aršini i da serija nije fer. Niko od nas nije dobio čvrste garancije da će se držati pravilnika u nastavku sezone”, dodaje naš proslavljeni automobilista.

Vesnić dodaje da će nastaviti rad na automobilu, ali da je sve što mu se dešavalo u velikoj meri iscrplo budžet koji je planiran za 2021.

“Mi ćemo raditi kao da nastavljamo takmičenje u Brnu u septembru, ali je i taj vikend pod znakom pitanja. Nadam se da ćemo naći način da odemo na finale serije, ali to sad najmanje zavisi od mene”, završio je Vesnić.