Vesnić spreman za Red bul ring: Najbitnije je da završim obe trke i osvojim što je više moguće poena

Srpski automobilista Milovan Vesnić spreman je za drugu rundu TCR Istočna Evropa, koja se narednog vikenda održava na Red bul ringu u Austriji.

Venić je na otvaranju sezone imao udes, posle kog je morao da odustane, dok je drugi sprint na Hungarorinhu završio deseti. On se nada da u Austriji neće biti sličnih malera.

“Što se trka u Austriji tiče, ne želim ništa da prognoziram. Sve što sam do sada prognozirao krenulo je naopako. Sad mi je najbitnije da završim obe trke i osvojim što je više moguće poena. Pripremili smo se, kao i uvek, najbolje što smo mogli. Nadam se da neće biti malera, da neću ponovo biti žrtva nečije greške na stazi. Sigurno neće biti lako, jer je za ovaj vikend prijavljeno čak 17 takmičara”, kaže Vesnić za naš portal.

“Što se konkurencije tiče, očekujem da Vuković bude izuzetno brz, imajući u vidu performanse njegovog “megana”. Red bul ring inače volim da vozim, brza konfiguracija krivina, ono što meni odgovara”.
Vesnić se osvrnuo i na težinu automobila koja mu je zadata za autrijsku rundu.

“Nije mi jasno zašto sam dobio 20 kilograma balasta, zašto sam kao petoplasirani dobio veću kilažu od četvrtoplasiranog. Ali na to ne možemo da utičemo, možemo samo da se prilagodimo i idemo dalje”.

Satnica na Red bul ringu za TCR Istočna Evropa izgleda ovako:
Petak 3. jun
14.30 Trening
Subota, 4. juna
10.25 Kvalifikacije
16.05 Trka 1
Nedelja, 5. jun
10.55 Trka 2

Prenosi trka su obezbeđeni na GP1 Jutjub kanalu (bivši kanal Kreator TV).