Vesnić za Serbiaring: Guma je bila nova, pukla je zbog krhotina

Srpski automobilista Milovan Vesnić neslavno je završio kvalifikacije u Mađarskoj na drugom gostovanju u TCR internacionalnoj seriji.

On je posle tri izvezena kruga promenio gume, izašao na stazu, a onda mu je prednji levi pneumatik eksplodirao i “audi RS3 LMS” srpske ekipe završio je u travi.

“Nije mi jasno šta se dogodilo. Gume su bile potpuno nove, nisu dostigle ni radnu temperaturu. Verovatno sam naleto na neke krhotine iz prethodnih serija koje su vožene ovde”, kaže Vesnić za naš portal.

On dodaje da mu nije toliko krivo zbog rezultata, već što nije imao prilike da još malo vozi auto koji i dalje ne poznaje sasvim.

“Juče na drugom treningu sam prvi put osetio da se auto i ja razumemo, da bi mogli da budemo u prvih 12. Znao sam da protiv “hondi” nema šta da se preduzme, ali sam se nadao nečem boljem. Moja sreća zbog toga je, nažalost, kratko trajala”, dodaje proslavljeni as iz Užica.

Vesnić misli da većih oštećenja na automobilu nema. On se dvoumio da li da nastavi do boksa na felni i pokuša da odveze kvalifikacije do kraja, ali je bio svestan da to može mnogo da ošteti auto.

“Sedeo sam nekoliko trenutaka u autu i razmišljao. Mislim da sam doneo pametnu odluku, jer ja ovo i dalje gledam kao testiranje “audija”, a nama kao privatnicima svaka šteta je atak na budžet, koji je ionako preskorman”, završio je CEZ šampion.