Vesnić za Serbiaring: Mogu da nastavim da pobeđujem

Posle sjajnog otvaranja sezone i dvostruke pobede u Mađarskoj, Mikica Vesnić je ponovio uspeh i na Red bul ringu u Austriji, gde je u trci 2 ostavio prvog pratioca 21.563 sekunde za sobom!

Još jednom se Užičanin vratio u Srbiju sa pregršt pehara, a mi smo ga pitali da li se nadao takvom uspehu i da li je “voksol vektra” koju vozi ove godine zaista toliko dominantna u odnosu na konkurenciju.

2015-05-21 17-10-39 (2)“Prema vremenima koje sam pravio na Hungaroringu u prethodnoj “vektri” 2013. godine, ovaj automobil je brži oko jedne sekunde. Kako u Mađarsku nisu došli svi moji stari rivali, nisam mogao tačno da znam kako se kotiram i gde mogu da se rangiram. U Austriju su došli “lotusi” koji su mi ranije bili ozbiljna konkurencija, ali nisu prikazali ništa posebno. Mislim da su moj auto i moja forma na sjajnom nivou i da mogu da nastavim da pobeđujem”, rekao je Vesnić za naš portal i dodao:

“Nedostaje mi Marek Frid, vozač sa kojim sam imao sjajne partije i pravo trkanje. Njegov “lotus” vozi drugi vozač, ali ne uspeva da mi parira. Čuo sam da se za Mareka sprema novi auto, ali ne znam kad će izaći na stazu. A voleo bih da ponovo ukrstimo koplja”.

2015-04-25 09-52-33 (2) redbullring008
Na pitanje da li će ogromna 62 poena prednosti u generalnom plasmanu, stečena posle samo dva trkačka vikenda, promeniti planove koje je Eko rejsing imao, Mikica kaže da sve ostaje kako je dogovoreno.

“Vozićemo u Banjaluci 6. i 7. juna, tamo će nam se pridružiti i Rudi (Pešović), onda idemo na Slovakija ring, gde ćemo voziti istog vikenda kad tamo dolaze WTCC i ETCC (19-21. jun). Nedelju dana posle toga trebalo bi da se vozi Ušće, gde ćemo takođe biti prisutni, a posle ćemo ponovo u Slovačku i verovatno u Brno. To sada uglavnom zavisi samo od finansijskih sredstava, pa ćemo odluke donostiti u hodu.”

11163200_817374255010943_5970595582657490165_nMnogi već sada prognoziraju da će se Vesnić ponovo ovenčati titulom šampiona Centralne Evrope i nagađaju gde bi se naš automobilista mogao takmičiti sledeće godine.

“To najmanje zavisi od mene. Što se mog tima i mene tiče, bilo nam je bitno da održimo formu i da se trkamo na najvažnijim i najboljim stazama u Evropi i to i radimo. Sve opcije za sledeću godinu su otvorene, ali to će odlučiti moj generalni sponzor EKO Srbija. Koliko oni budu spremni novca da daju, toliko ćemo daleko dobaciti, a mi neke ideje već imamo i rađeni su neki proračuni. Ali prvo valja završiti uspešno tekuću sezonu i na to sam fokusiran”, završio je Mikica Vesnić.