Vest Sari rejsing proglašen za najbolji evropski trkački tim 2018.

Vest Sari rejsing proglašen je za trkački tim godine na Svetskom sajmu profesionalnog motornog sporta u Kelnu.

Ekipa Dika Benetsa je u svojstvu zvanične BMW postave osvojila trostruku krunu u Britanskom šampionatu turing automobila 2018, okitivši se vozačkim, timskim i proizvođačkim naslovom.

U znak priznanja za to postignuće, WSR je u izboru predstavnika auto-sportske industrije stekao zvanje najboljeg tima koji se takmiči u jednoj evropskoj trkačkoj seriji, i to u konkurenciji u kojoj su bili DTM prvak Mercedes-AMG DTM, dominantna F3 ekipa Prema pauertim (Prema Powerteam), kao i znamenita WRC postava, M-Sport.

Velika je čast svima u Vest Sari rejsingu što su nas profesionalci u auto-sportu proglasili za evropski trkački tim godine”, kazao je WSR direktor Dik Benets. BTCC je šampionat u kojem je neverovatno teško dospeti do vrha, a još je teže zadržati se na njemu. Činjenica da smo tokom proteklih šest sezona ostali konkurentni sa “BMW-om 125i M sport” i da smo ove godine osvojili tri titule govori mnogo o sposobnosti i rešenosti svakog člana ekipe.”

Rođeni Novozelanđanin, Benets je 1981. godine osnovao Vest Sari rejsing. Ekipa je u osamdesetim postala jedna od najuspešnijih u Britanskom F3 prvenstvu, a kasnije se usredsredila na turing šampionat Ostrva. Njene boje su između ostalih branili vozači kao što su Airton Sena, Mika Hakinen, Tom Kristensen, Najdžel Mensel, Alan MekNiš i Endi Priol. WSR je sprovodio pobedničke fabričke BTCC programe za Ford, Hondu, MG i BMW, osvojio je 10 apsolutnih titula, devet privatničkih naslova i pobedio je na 80 trka.