Vitkeu i druga pobeda u Brnu, Makeš novi šampion TCR Istočna Evropa

Vozač “kupre” Karol Vitke pobednik je i druge trke u Brnu, poslednje u sezoni TCR Istočna Evropa.

Sa pol-pozicije je krenuo Sebastijan Štajbel, ispred Tomaša Pekarža i Mihala Makeša.

Makeš je odmah napao Pekarža, ali je on odoleo i vrlo brzo preuzeo vođstvo ispred Makeša i Vitkea, dok je Štajbel pao na deveto mesto.

Odličan proboj imao je Đakomo Germandi sa 11. na šestu poziciju, a u drugom krugu Pekarž se odvojio, dok je Vitke počeo da pritiska Makeša. Bartoš je pratio njihov tempo, a ostali vozači su počeli da zaostaju.

I Vitke i Grošek su obišli Makeša u dve krivine, ali je Čeh uspeo da se vrati na treće mesto.

Grošek nije odustajao, već je pojačao tempo, držao Makeša na nišanu i uspeo da ga natera na grešku na istoj krivini kao u prethodnom krugu i izbio na treće mesto.

Za to vreme Vitke nije popuštao pritisak nad Pekaržom i na početku četvrtog kruga je uspeo da ga obiđe na vođstvo u trci i brzo odmakao dve sekunde.

Pekarž se potom našao na meti Grošeka koji ga je savladao na početku petog kruga i takođe brzo napravio prednost.

U drugom delu trke između prve trojice su bile razdaljine veće od po dve sekunde, a najzanimljivija borba vodila se između Tomaša Žepeckog i Petera Semerada za sedmu poziciju. Oni se prethodno savladali Germandija, koji je pao na deveto mesto.

Pred ulazak u poslednji krug trke, kontakt su imali Germandi i Adamek, i obojica su završila u zaštitnoj ogradi.

Kroz cilj je prvi prošao Vitke, ispred Grošeka i Pekarža,a Makeš je u finišu izgubio četvrtu poziciju od Štajbela.

Šesti na cilju bio Čižek, ispred Semerada i Žepeckog, a debitant u seriji Frano Dubreta završio je trku kao deveti. Germandi i Adamek rangirani su kao deseti i 11.