Vuković preskače Hrvatsku, radi na unapređenju svih “megana” na EVO specifikaciju

Milenko Vuković i njegov sin Milan neće se pojaviti na predstojećoj rundi TCR Istočna Evropa na Grobniku.

Kako je do sada samo jedan “reno megan” koji je konstruisao i izradio Milenko Vuković bio po poslednjoj specifikaciji, švajcarska ekipa je sad rešila da unapredi i druga dva automobila.

“Validacija specifikacije EVO je bila veoma uspešna i sad prenosimo tehniku na sve ostale automobile i sve nove koje ćemo napraviti”, otkriva Milenko za naš portal.

“Na Grobniku nećemo voziti, jer imamo mnogo posla oko toga, a i ta staza nam nije relevantna za prikupljanje podataka. Kad završimo posao, ići ćemo na testiranje, još ne znam gde, ali je moguće da ćemo voziti na Slovakijaringu”.

“Imamo već neke interesente za kupovinu dva “megana” uz Južne Amerike, tako da imamo baš mnogo posla”, otkrio je Vuković.

Između ostalog, tvorac “megana” i dalje vredno radi na tome da njegovom sinu Milanu, koji je debitovao u TCR automobilu u Poznanju, obezbedi maksimalno dobre uslove za turing trkanje.

“Ono što je pokazao u Poznanju pod okolnostima nepoznavanja staze i automobila je bilo prosto neverovatno. Biću tu za njega i u trkama, još nije vreme da okačim kacigu o klin, sve dok ne pobedi tatu ne može da ide dalje”, našalio se Vuković.

Inače, Vuković je trenutno treći u generalnom plasmanu TCR Istočna Evropa.