WTCC proba u Mađarskoj iza sigurnosnog auta

I WTCC automobili danas su bili u akciji na Hungaroringu, a program i režim sesije bili su prilično neuobičajeni.

U kasnim popodnevnim, gotovo večernjim satima, kolona od 17 automobila napustila je pit-lejn predvođena sigurnosnim vozilom, u toj formaciji izvezla tri kruga i nakratko se vratila u boks na “kontrolni pregled”. Posle minimalne pauze, sve se ponovilo, opet na čelu sa “alfom 4C”, a u pratnji BMW-a serije 1, koji služi kao vozilo medicinske ekipe.

Zbog kišice koja je nešto ranije orosila asfalt piste u Mođorodu, direktor trke dozvolio je upotrebu pneumatika za kišu, ali nismo primetili da ih je iko montirao – staza se već bila osušila.

Prisustvovali smo bukvalno funkcionalnom testu i ničem više od toga, pa ni vremena zabeležena u takvoj vožnji nisu relevantna za prikazivanje. Mada su pojedini među prisutnima ocenili celu procesiju kao “gubljenje vremena”, pokazalo se da se problemi dešavaju i u takvim zgodama moguće “izgubiti” auto. Tompson je skrenuo u boks posle samo dva pređena kruga, dok je Čilton učinio to isto, samo u drugoj turi vožnje. S druge strane, sesija je i služila proveri sistema, pa je i za Lada sport Rosnjeft i za ROAL motorsport bolje što su se problemi ispoljili u petak.

AUTO - WTCC HUNGARY 2015

Opisana WTCC proba upriličena je umesto zato što su brojni vozači danas bili zauzeti učešćem na paradi u centru Budimpešte, pa pravi test nije bilo moguće organizovati.