Zenge ipak ostaje u WTCR sa dve “kupre” koje voze Rob Haf i Danijel Nađ

Photo Xavi Bonilla / DPPI

Mađarska ekipa Zenge motorsport učestvovaće u Svetskom kupu turing automobila sa dve “kupre leon kompetison”.

Iako je vlasnik Zoltan Zenge nedavno izjavio da ne veruje da će njegov tim biti deo WTCR ove sezone, Roba Hag i Danijel Nađ su potvrđeni za 2022. u ovoj seriji.

“Veoma sam siguran u ovu dvojicu vozača. Imamo iskustvo kao ekipa i ogromno znanje koje poseduje Haf, uz to je Dani veoma motivisan i njemu ćemo pomoći da raste sa nama i stekne preciznost na stazi. Prednost je što ove sezone imamo samo dva auta, jer ćemo moći da se više posvetimo performansama”, pojasnio je Zenge.

“Napravili smo dogovor prilično kasno i neće biti mnogo vremena da se uigravamo pred početak sezone. Ipak, zajedno imamo mnogo iskustva o mislim da će to biti dovoljno. Sigurni smo u auto koji imamo, ali WTCR je svetska serija, borićemo se sa najboljim vozačima i ekipama na planeti. Između ekipe i mene postoji potpuno poverenje i nadam se da ćemo to preneti i na stazu”, ispričao je Haf.

“Čekao sam godinama priliku da se okušam u WTCR, nije išlo, i kad sam pomislio da nikad neću dobiti šansu – dogodilo se”, rekao je Nađ. “Nadam se da ću opravdati poverenje Zolatana Zengea, koji se godinama trudi da prezentuje mađarske trkače i inženjere na najvišem svetskom nivou. Divna je i prilika da mi legendarni Rob haf bude timski kolega, već sam počeo da učim od njega”.

Nova WTCR sezona startuje sledećeg vikenda u Francuskoj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*