Zenge: WTCC auto na pisti košta 800.000 evra, zato nam je dobrodošao Panisov budžet

Naviknut na važne uloge u Svetskom prvenstvu turing automobila i na redovna mesta u vrhu i apsolutnog i privatnog poretka, tim Zenge motorsport je prošle godine doživljavao verovatno najteže trenutke otkako je ušao u WTCC.

Isprativši svog pulena, superkonkurentnog Norbija Mihelisa u fabričku Hondu, šef ekipe Zoltan Zenge ukazao je poverenje dvojici mađarskih debitanata, Ferencu Fici i Danijelu Nađu.

Bez odgovarajućeg iskustva i sa “hondama” koje nisu bile na tehničkom nivou fabričkih, Fica je zabeležio samo jedan top 10 plasman (onaj sa Hungaroringa obrisala je diskvalifikacija), a Nađ ni toliko – za njegov auto do pola sezone nije bilo motora, odvezao je runde od Portugala do Katara i zadovoljio se samo mršavim poenima u WTCC trofej konkurenciji.

Perspektive za 2017. ipak se temeljno menjaju, sve zahvaljujući “francuskoj vezi” koja je u ekipu dovela Orelijena Panisa. Mađarska postava imaće najnoviju evoluciju automobila i Zenge se nada da će se vratiti slavni dani kada se njegov tim borio sa najboljima, vozio u čelu kolone, stizao do apsolutnih pobeda i osvajao trofej za privatnike.

“Želim da se vratimo na visine koje je dostigao Norbert Mihelis”, izjavio je za mađarski kanal M4 Sport, a preneo WTCCBlog. “Najvažnije je to što ćemo ove godine dobijati Hondina najnovija fabrička unapređenja. Japancima je bilo važno ko će biti pilot, ko će sedeti u automobilu.”

Korist od dolaska sina Olivijea Panisa u tim u najmanju ruku je trojaka. Mađarski tim će zahvaljujući njemu dobijati najnovije evolucije Hondinih delova. Dalje, 22-godišnjaka prati lepa finansijska sponzorska podrška. Konačno – prezime Panis i dalje dobro zvuči i trkački svet ga pamti, a i Orelijen je tome doprineo vozeći se u Formulu Reno 2.0 i Formulu V8 3.5 (naslednica Formule Reno 3.5), pa neke specijalne kampanje nisu potrebne da bi privukle pažnju medija na WTCC debitanta i njegov novi tim. Nije isključeno da je taj faktor presudio Japancima da zauzmu stav da u momka dovoljno veruju da bi ga podržali i poverili mu tehniku najnovije generacije.

“Kada mi je Fransoa Ribeiro (WTCC promoter i direktor – prim.) predložio da Orelijen Panis vozi za nas, zamolio sam ga da pita da li bi Honda i nama isporučivala nove delove za “sivik”, jer bi taj dogovor jedino tako imao smisla. Hondi se dopala ta ideja i iz toga se rodila cela ova situacija, koja može da nam donese profesionalni uspeh”, objašnjava dalje Zoltan Zenge.

Novac nije nevažan faktor u celom aranžmanu i prvi čovek mađarske ekipe bio je dovoljno pošten da to kaže od momenta zvanične objave novog partnerstva. Finansijska injekcija će Zenge motorsportu doći kao spasonosna doza kiseonika. Naime, neka prošlogodišnja rešenja, poput izbora motora koji će se rentirati, bila su direktno iznuđena nedostatkom finansija za skuplje i konkurentnije solucije.

Šef prvog i jedinog mađarskog WTCC tima objašnjava: “Najmanje 800.000 evra po sezoni košta da jedan WTCC auto izvezete na pistu. Značajan deo te sume odlazi na motor, koji ima cenu od nekih 300 do 350 hiljada evra, ali ne zaboravite da on nije naš, da je to samo iznajmljivanje.”

“Prošle godine montirali smo verziju motora iz 2015, dok je fabrički tim koristio onu po specifikaciji za 2016. Između njih je razlika u ceni od sto hiljada evra.”

Već iz tih reči jasno je zbog čega je dragocen budžet koji Orelijen Panis donosi.

U novoj raspodeli karata Zenge vidi priliku da ponovo bude protagonista Svetskog turing prvenstva i smatra da će kombinacija koristiti i celoj seriji.

“Orelijen u WTCC donosi svežu krv. U poslednje vreme šampionat se nalazi u blagom padu i Eurosport pokušava da ga ponovo podigne, dovodeći i važna imena. Mislim da prezime Panis neće koristiti samo Zenge motorsportu u profesionalnom, vozačkom smislu, već da može i da privuče pažnju medija.”

Sve će se to dešavati pod pažljivim nadzorom Orelijenovog oca Olivijea Panisa. Bivši F1 pilot i osvajač Velike nagrade Monaka 1996. ima i lični i profesionalni razlog da prati turing karijeru svog sina, budući da je komentator WTCC trka za Eurosport na francuskom i uvek je prisutan na licu mesta. Zoltan Zenge ne boji se mogućnosti da će Panis otac pokušati da nametne svoj uticaj i preuzme kontrolu nad zbivanjima u garaži.

Photo Jorge Cunha / DPPI

“Mislim da se ta tema postavlja zato što je Olivije bivši F1 vozač, ali on odlično zna da ne može da postane vođa tima. Govoreći o nama, Fransoa Ribeiro je rekao da smo u WTCC uvedeli Norberta Mihelisa, s kojim smo osvajali trke i dva puta titulu za privatnike. On je 2014. bio apsolutno četvrti, najbolje rangirani vozač “honde”, čak ispred zvaničnih “sivika” i to ga je dovelo dotle da postane fabrički trkač.”

“Razume se da će se Olivije mnogo interesovati za ono šta radimo i za naše rezultate, ali on zna koliko smo dobri i koliko ćemo biti posvećeni i njegovom sinu i trkanju. Daćemo sve od sebe da se što bolje pokažemo u ovom šampionatu, nadam se da će naš auto biti dovoljno dobar da može da se bori sa fabričkim.”

Ekipa je oba prošle godine korišćena motora vratila Mugenu, odakle se čeka isporuka savremenijih agregata. Iz JAS-ovih italijanskih radionica stići će ostala najvažnija unapređenja. Zenge motorsport do marta mora da sklopi oba “sivika”, jer želi da učestvuje na zajedničkom testu u Monci. Tamo će se Mađari prvi put sresti sa Orelijenom Panisom, a on će početi da upoznaje svoje novo takmičarsko oružje.