Znamo ko neće voziti “volvo” 2017: Dalgren napustio profesionalno trkanje!

Robert Dalgren više nije Volvoov fabrički vozač!

On je napustio švedskog proizvođača i preuzeo jednu od rukovodećih pozicija u firmi Norlands Bil, koja je ovlašćeni diler Folksvagen, Audi, Seat, Škoda i VW komercijalnih vozila na severu ove zemlje.

Dalgren je prošle sezone tri puta startovao u “volvou S60 WTCC” za ekipu Polstar Cijan rejsing, a najbolji rezultat mu je bilo sedmo mesto u Kataru.

On je ranije govorio da se nada sedištu u WTCC timu za 2017, posebno jer će Polstar imati tri automobila, ali je posle izbora nove profesije jasno da se on sigurno neće naći na startu sezone. Između ostalog, švedska ekipa još nije potvrdila nijedno vozačko ime za predstojeću sezonu.

“Sve se dogodilo veoma brzo”, rekao je 37-godišnji Dalgren za portal norran.se. “Dobio sam poziv da sastanak u Norlands Bilu. Dobio sam tako dobru ponudu za posao da sam odmah pristao. Imao sam osećaj da je odluka ispravna.”

“Verovatno će mnogi misliti da je ovo iznenađenje, ali sam ja u tom pravcu razmišljao već neko vreme i kad se šansa pojavila, ja sam je prihvatio.”

Dalgren je proveo 12 godina kao fabrički vozač Volvoa i bio je njegov pilot u WTCC programu 2011, kao i u V8 Superautomobilima 2015.

U Skandinavskom turing prvenstvu 2016. završio je kao vicešampion, posle duge i teške borbe sa timskim kolegom Rihardom Jeransonom. Odluka je pala u poslednjem krugu poslednje trke sezone.

“Definitivno neću potpuno prekinuti sa trkanjem, ali ovo se desilo tako brzo da prvo sve mora da se slegne. Zatim ćemo videti šta će se desiti, jer sve mora da se uklopi”, nastavio je Dalgren i dodao da su njegove vozačke usluge bile tražene u međusezoni.

“Ne želim da ulazim u detalje, ali sam dobio neobično mnogo poziva. Ništa još nije zvanično kada je u pitanju moja budućnost. Ali pre svega, želim da se uhodam na novom poslu, pa ću tek onda videti koje još mogućnosti postoje. Takmičarska vožnja zapravo zauzima mali deo u karijeri jednog sportiste i to će možda moći da se zadrži. Ali, sada ne želim da zauzimam definitivan stav.”