Žolt Sabo i Dani Nađ voze poslednje četiri WTCC runde za Zenge motorsport

Photo Francois Flamand / DPPI

Žolt David Sabo voziće i kinesku rundu Svetskog šampionata turing automobila 13. oktobra na Ningbo međunarodnom spidparku i sve preostale WTCC trke do kraja sezone.

Sabo je debitovao u Svetskom šampionatu u Argentini za volanom “honde” Zenge motorsporta i formirao je trkački tandem zajedno sa Danijelom Nađom. Mada je prvobitno nameravala da pruži šansu još nekim vozačima, mađarska ekipa je potvrdila da će ovaj dvojac završiti WTCC sezonu trkama u Kini, Japanu, Makauu i Kataru.

“Veoma mi je drago i jedva čekam da ponovo vozim”, rekao je 21-godišnji vozač, koji predstojećeg vikenda vozi ETCC na Zolderu. “Moj start u Argentini je bio prilika da naučim što je moguće više i nadao sam se da ću dobiti još jednu priliku, što se i dogodilo”.

Ningbo je staza nepoznata svim WTCC vozačima, ali većina ima iskustva na japanskom Motegiju, stazi Guja u Makauu i Losailu u Kataru. Sabo će se za sve što mu predstoji pripremati na Zengeovom simulatoru.

“Pripremaću se najbolje što mogu i cilj mi je da se na svakoj rundi izborim za Q2. To će biti ogroman izazov, jer je specifikacija motora u mom automobilu iz 2015. i jer nemam iskustva. Ipak, ovo je velika šansa, možda se kockice poklope i ako vozim najbrže što mogu, možda uspem da osvojim neke poene”, dodao je Sabo.

Vlasnik i šef ekipe Zenge motorsport Zoltan Zenge, poznat po otkrivanju talenata u Mađarskoj i prvi mentor Norberta Mihelisa veoma je zadovoljan što može da pruži Sabou ovu priliku.

“Pokazao je da može da bude veoma brz i da se snađe u automobilu bez pređašnjeg iskustva, ali je pokazao i da brzo uči. Talentovan je i uz Danijela je savršen za ekipu”.