Koronel bez problema slavio u Francuskoj, na podijumu Đirolami i Jelmini

Holanđanin Tom Koronel u “audiju RS3 LMS” ekipe Komtuju rejsing trijumfovao je u prvoj trci drugog takmičarskog vikenda TCR Evropa.

Koronel je sjajno krenuo sa pol-pozicije, zadržavši konkurente iza sebe. Jelmini se održao na drugom mestu, Đirolami je izbio na treću poziciju, a najviše je napredovao Gavrilov, čak pet mesta.

Jang je propao posle prve krivine na šesto mesto, a brzo ga je napao Oriola, koji je do kraja drugog kruga uspeo da ga savlada. Itac je vratio poziciju, ali su u narednim krugovima njih dvojica vozila točak uz točak.

Na početku trećeg kruga Đirolami je lako savladao Jelminija i popeo se na drugu poziciju.

U istom krugu dolo je do lančanog udesa između Galaša, Homole, Filipija i Leonova, ali na sreću bez posledica. Galaš je izgubio tri pozicije i izgubio tempo, a nekoliko krivina kasnije izgurao ga je Kalehas.

Obojica su izletela, a po povratku na stazu pali su na 15, odnosno 16. mesto.

Druga polovina sprinta bila je monotona, osim to je upozorenje za poštovanje granica staze bilo na snazi ostatak dostance.

Pred sam kraj distance malo uzbuđenja doneli su Jang, Davidovski i Oriola. Makedonac je nadoknadio poziciju pretekavši iskusnog Španca.

Nekoliko oštrih udaraca razmenili su Germandi i Ventaja krug pre kraja trke, što je iskoristio Riba, pretekavši Italijana.

Na ulasku u poslednji krug Jangu je odustao, a Homola je izleteo i pao na začelje.

Konačni poredak na cilju bio je Koronel, Đirolami i Jelmini na podijumu, četvrti je bio Fajls, peti Gavrilov, a zahvaljujući odustajanju Janga, Daviudovski se popeo na šestu poziciju.

Sedmi je pored karirane zastave proao Oriola, ispred Fajlsa, Baldama Haldera, kalehasa, Galaša, a bodve su osvojili i Ventaja, Riba i Germandi.

Druga trka je na programu sutra od 12.15.