Koronel vozio dupli program u Nemačkoj: Bukvalno sam ceo vikend prelazio iz jednog auta u drugi

Holandski trkač Tom Koronel pokazao je da će ove godine biti u ozbiljnoj konkurenciji za najviše pozicije već na otvaranju sezone Svetskog kupa turing automobila.

On je u “audiju RS3 LMS” belgijske ekipe Komtuju rejsing na Nirburgring-Nordšlajfeu zabeležio jedno peto i jedno osmo mesto.

Kako je odlučio da vozi i 24 sata Nirburgringa, program trkača iz Nardena bio je veoma naporan.

“Posebno je bilo gusto u četvrtak, dva treninga i kvalifikacije odvezao sam u WTCR i dve kvalifikacione sesije za trku izdržljivosti. Bukvalno sam prelazio iz jednog auta u drugi. Nemojte da mislite da se žalim, privilegija je voziti na ovoj stazi svaki put”, rekao je Koronel.

“Menjali smo dosta toga na autu, ali nismo uspeli da dobijemo ono što smo hteli. Napravio sam dobro vreme u kvalifikacijama i ušao u drugi brzi krug. Kako je bilo sve mračnije, izleteo sam sa sva četiri točka na travu, ali sam bio zadovoljan i petim mestom na startu. To mi je dalo dosta samopouzdanja za trke”.

Posle nekoliko kazni, Koronel je u prvoj trci startovao sa treće pozicije.

“Na početku sam bio u prilici da držim priključak sa Milerom, ali nisam mogao da iskoristim njegovu i Gerijeriveu borbu. Kad je me je prošao Erlaher, izgubio sam tempo, a u poslednjem krugu je staza bila baš klizava. Zatim sam počeo da uviđam problem sa menjačem, ceo krug sam vozio u trećoj brzini, ali sam nekako stigao do cilja”, ispričao je Koronel, koji je u prvom sprintu bio i najbolje plasirani privatnik.

U drugoj trci Koronelov “audi” je izleteo sa staze i izgubio dve pozicije.

“Prednje gume su bile katasrofalne, jedva sam kočio. U drugom krugu sam imao sjajnu borbu sa Verneom, uz sitne kontakte, ali vrlo fer. U sporijim krivinama sam teže kontrolisao auto, ali sam se odbranio od Monteira nekoliko puta tokom poslednjeg kruga. U tako teškim uslovima na stazi uspeo sam da osvojim dosta bodova za poredak privatnika, a bio sam i najbolje plasirani vozač “audija”, zadovoljan je bio Koronel, koji priznaje da je nemački vikend bio teži nego što je to bilo očekivano.

“Tražimo priliku da odradimo jedan test pre odlaska u Slovačku, po mogućstvu na mokroj stazi, jer je očigledno da će takvih trka biti dosta do kraja”, završio je on.