Askona: Na Aragonu ćemo biti brzi jer “kupra” voli pravce

Jedini Španac u Svetskom kupu turing automobila, Mikel Askona, ima najviše prava da tvrdi da na Motorlandu vozi kod kuće, iako je trkalište locirano u Aragonu, a on dolazi iz nešto zapadnije Baskije.

Vozač Zengeove “kupre” je uoči takmičarskog vikenda kazao: “Drago mi je što vozim na Motorlandu, to mi je skoro domaća staza. Vozim ovde od 2011, sećam se da sam prvi put tu bio s “reno kliom” i posebno je voziti ovde. Mislim da stazu poznajem dobro i da možemo da se borimo za prvo mesto.”

WTCR runda u Aragonu održava se bez prisustva gledalaca, što Askoni ne prija.

“Istovremeno, zbog (epidemiološke) situacije ovo nije najbolji trenutak jer imam mnogo navijača koji su hteli da dođu da me podrže, a sada to nije moguće. Siguran sam da će me tokom vikenda pratiti na televiziji, osećam da imam podršku i motivisan sam.”

Iako osvajač TCR Evropa stazu poznaje bolje od svih, neke pozicije će i njemu samom biti nove.

“Nisam vozio ovde poslednje dve godine, a u te dve godine izmenili su nekoliko stvari na stazi, između ostalog neke spoljne ivičnjake i još štošta, tako da ću to tek morati da vidim.”

“Generalno, staza je vrlo brza, ona je mešavina različitih krivina, ali vidimo i kontrapravac koji je kilometar dugačak. Mislim da to “kupri” pomaže. Bićemo brzi jer “kupra” voli pravce.”

Akcija na Aragonu počela je po suvom i sunčanom vremenu, a i prognoza za vikend je povoljna.

“Izgleda da će vreme neće biti posebno hladno. Mi se mnogo mučimo s Gudjir gumama. Nismo prešli nijedan kilometar pre sezone. Svaki put na stazi se poboljšavamo, učimo o pritisku, setapu, o svemu. Počeli smo šampionat pomalo pogubljeni, a sad to nadoknađujemo svaki put kako izađemo na stazu. Sada mislim da nam je skoro sve jasno u vezi s gumama.”

“Mislim da ćemo na ovoj stazi videti mnogo bitaka, jer je veoma široka. Mislim da ovde može da se pretiče i da će gledaocima biti zabavno. U našem slučaju, mislim da će staza dobro leći “kupri”, ali to ćemo morati da vidimo na treninzima.”

Askona je tokom 2020. često bio u žarištu mnogih gužvi i WTCR kontaktnih bitaka. S jedne strane, on to smatra “prirodom posla”; s druge, i sam priznaje da u šampionatu ponekad ima preterivanja.

“Mlad sam vozač i želim da pobeđujem, zato sam u WTCR! Vidite da se u svakoj trci vode velike bitke i da ima kontakata. To su turing trke, pa je to deo igre, ali u isto vreme ponekad vidite i velike udese, to ne pripada turing trkanju i to je ružna strana koja mi se ne dopada. Ali, ovde smo da bismo se trkali i da bismo pobeđivali.”

Askona i njegova “kupra leon kompetision” su treninge na Motorlandu završili na pozicijama dvanaesti i šest, što verovatno nije onaj nivo brzine i konkurentnosti koji je Španac očekivao.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*