Berton i Askona najbrži na dva treninga na Valelungi


Na autodromu Valelunga u Italiji vožena su dva treninga Svetskog kupa turing automobila

Na prvom treningu najbrži su bili vozači Komtuju rejsinga Natanel Berton i Žil Magnus. Berton je krug na Valelungi prošao za 1,15;284, što je bilo bolje od timskog kolege za 0,059.

Treće vreme napravio je Nestor Đirolami, ispred još jednog vozača “audija” Mehdija Benanija.

Piloti BRC rejsinga Norbert Mihelis i Mikel Askona bili su peti i šesti, solidan tempo pokazali su Atila Taši i Tijago Monteiro na šestom i sedmom mestu, ispred Toma Koronela.

Roba Haf je imao deseto vreme, a pred kraj sesije mu je popustio pneumatik. Britanac se žalio da je staza veoma prašnjava i klizava i da je to razlog izletanja i pucanja gume.

Esteban Gerijeri je bio 11, a svih pet vozača Cijan rejsinga ostali su na začelju, u poretku Ma, Erlaher, Urutija, Bjerk i Miler, koji je izleteo i uzrokovao kraći prekid sesije.

Svi piloti “lynk&co” su imali zaostatak za Bertonom veći od sekunde.

U drugom treningu nastavio se trend izletanja, što se prvo dogodilo Askoni, koji je bio najbrži na stazi, ali uspeo da dođe do boksa i ekipa je brzo sanirala oštećenja.

“Honde” su pratile njegov tempo, Đirolami, Monteiro i Taši bili su brži od Magnusa i Koronela.

Pet minta pre kraja esisje, Bjerk je izbio na treće mesto, dok su ostali vozači Cijan rejsinga bili na začelju.

Haf je ponovo imao izletanje, ali ovog puta je ostao na stazi. Na tom delu piste bilo je mnogo šljunka, pa je istaknuta zastava upozorenja na klizavu stazu.

Askona je ostao u vođstvu do kraja, ispred Benanija, Berton, Đirolamija, Bjerka, Taši je bio šesti, a sledili su ga Gerijeri, Mikelis, Koronel, Monteiro i Magnus .

Erlaher je bio 12, ispred Urutije, Maa, Hafa i Milera.

Kvalifikacije su na programu od 15 sati.