Berton osvojio pol-poziciju na Džedi, Askona već posle kvalifikacija osvojio šampionsku titulu 2022.

Na poslednjem vikendu Svetskog kupa turing automobila u Saudijskoj Arabiji Španac Mikel Askona osvojio je titulu 2022. već posle kvalifikacija. Njegov tim BRC rejsing takođe je pre poslednje dve trke osvojio timski naslov.

Španac je bio bolji od jedinog konkurenta koji je imao samo matematičku šansu da ga ugorzi u pohodu na titulu Nestora Đirolamija, koji je kvalifikacije završio na 12. mestu. Argentinac je po završetku sesije parkirao automobil van park fermea, do njega se dovezlo medicinsko vozilo, a pregledana mu je i uvijena leva šaka.

Pol-poziciju za prvi sprint osvojio je Natanael Berton, koji će startovati ispred Norberta Mihelisa i Mikela Askone.

Četvrto startno mesto pripalo je Tomu Koronelu, a odličan tempo “audija RS3 LMS” zaokružili su Žil Magnus petim i Franko Đirolami šestim mestom.

Sedmo vreme napravio je Niki Katsburg, ispred Estebana Gerijerija i Viktora Davidovskog, a deseto mesto i pol-poziciju za trku 2 obezbedio je Atila Taši.

U oba sprinta sa 11. mesta krneuće Rob Haf, ispred Nestora Đirolamija, Danijela Nađa i Ahmeda Kaleda Binkjena, dom je Tijago Monteiro odvezao samo jedan krug u Q1 i rangiran je kao 15.

Prva trka na programu je sutra od 17.30.