Erlaher: Godine su samo broj, ali imam više vremena od većine trkača da napravim sjajnu karijeru

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Nakon što je postao najmlađi svetski turing šampion, Jan Erlaher je odbranio naslov i postao najmlađi dvostruki šampion sveta.

Konstantnost i odlučnost u kritičnim momentima doveli su ga do trona sa samo dve sezoneske pobede.

“Zaista se osećam sjajno. Godine su samo broj, ali je dobar start, jer imam više vremena od većine trkača da napravim sjajnu karijeru”, rekao je novi-stari prvak.

“Dva puta sesti na WTCR tron je fenomenalno, a mislim da će biti još bolje kako vreme bude prolazilo. Moram da priznam da mi je drugi put bio još bolji osećaj. Ali već sad moram da se fokusiram na sledeću sezonu”.

“Kad vozite na najvišem nivou, sve ispod toga je razočaravajuće. Zato moram da nastavim u istom ritmu, a ova godina nas je učinila još snažnijim. Kad uđete u sezonu kao branilac titule, to je određeno mentalno opterećenje na početku. Kasnije sam naučio kako da se borim sa tim pritiskom i išao sam korak po korak”, ispričao je 25-godišnji Francuz.

“Ivan je bio deo mog uspeha od početka. Pre svega me je naučio vožnji, a boljeg timskog kolegu od njega ne mogu da imam nikad, jer smo veoma bliski. Kad je on iza mene u trci, osećam se sigurno i to je neverovatna stvar”, dodao je Erlaher.

“Kad sam i mao nedoumice, on je bio tu da mi ih reši. Ivan je najiskusniji vozač u seriji, sa četiri titule, veoma vešto me je učio kako da se borim sa pritiskom i u kom pravcu da idem. Nadam se da ćemo i dogodine zajedno raditi”.

Menažer Cijan rejsinga Fredrik Valen objasnio je tajnu Erlaherovog uspeha: “Krenuli smo prilično loše, ali smo uspeli da izvučemo najbolje iz automobila. Jan nije imao ni jedno odustajanje ove godine, to govori koliki napor smo uložili da stignemo do uspeha”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*