Erlaher i Miler ostaju sa Cijan rejsingom i u 2022.

Dvostruki WTCR šampion Jan Erlaher i četvorostruki WTCC šampion Ivan Miler kompletiraće postavu Cijan rejsinga za 2022.

Švedska ekipa odlučila se za pet automobila u predstojećoj sezoni Svetskog kupa turing automobila, a osim Milera i Erlahera za volanom “lynk&co” naći će se Ted Bjerk, Santjago Urutija i Ma Ćinghua.

“Imamo pet najboljih turing trkača na svetu i spremni smo da branimo obe WTCR titule”, rekao je Fredrik Valen, tim menadžer ekipe.

“Jan i Ivan su od samog početka u našem programu i ne možemo da budemo srećniji nego što smo sad jer ostaju sa nama. Pred nama su testovi i početak sezone u aprilu i moramo dobro da se priremimo”.
Erlaher ima samo 25 godina i najmlađi je dvostruki šampion sveta.

“Prošle godine sam prvi put u životu bio u prilici da branim titulu, a sada sam još motivisaniji da taj uspeh ponovim”, rekao je Erlaher.

“Započinjem četvrtu sezonu sa Cijan rejsingom, to mi je najduža saradnja sa jednom ekipom. Radio sam na fizičkoj i mentalnoj snazi, osećam se spremno. Nemam iluziju da će mi 2022. biti lakša od prethodne godine, ali ću se boriti još jače”.

Mileru će predstojeća sezona biti 17. u nizu koju vozi na najvišem svetskom novou.

“Nemam osećaj da je toliko godina prošlo. Osećam se sveže i spreman sam da se borim kao da mi je prvi put”, rekao je Miler.

“Mnogo toga smo zajedno prošli ovih pet godina i mnogo toga smo postigli. Ali priča nije završena i cilj za ovu sezonu je isti kao svih prethodnih”.