Eurosport donira po evro za svaki WTCR kilometar u 2020. za borbu protiv kovida-19

Kao promoter Svetskog kupa turing automobila, Eurosport je rukovođen FIA pokretom “trkanje sa svrhom” odlučio da donira 1 evro za svaki kilometar koji celosezonski WTCR trkači budu prešli u ovogodišnjim kvalifikacijama i trkama.

Ukupna sredstva prikupljena posredstvom inicijative ‘€1 za svaki trkački kilometar’ biće podeljena i prema izboru darodavca donirana po jednoj zdravstvenoj ustanovi u svakoj od šest zemalja u kojoj se tokom 2020. voze WTCR trke (Belgija, Nemačka, Slovačka, Mađarska, Italija, Španija).

Vozači i ostali članovi WTCR zajednice, kao i deoničari pozvani su da daju sličan donatorski doprinos, a opšti cilj je da se do kraja sezone prikupi 100.000 evra u svrhu borbe protiv kovida-19.

“Eurosport i WTCR porodica imali su čvrstu želju da se vrate trkanju onda kada to bude bezbedno i ispravno, ali da to učine s jasnom svrhom da učine nešto za profesionalne zdravstvene radnike koji su uložili ogroman trud da pomognu ljudima u izuzetno teškim pandemijskim vremenima”, kazao je WTCR promoter Fransoa Ribeiro.

“Osećali samo da ne možemo da se vratimo trkanju a da ne učinimo nešto za one koji su toliko posvećeni borbi protiv kovida-19 i bez kojih ne bi bilo međunarodnih trkačkih događanja.”

Aktuelna WTCR sezona počinje na stazi Zolder, bez prisustva publike.