Gudjir gume za WTCR iste kao prošle godine

Photo Paulo Maria / DPPI

Četvrta sezona Svetskog kupa turing automobila istovremeno je i druga uzastopna u kojoj ovu seriju pneumaticima ekskluzivno snabdeva Gudjir.

Čuveni premijum brend postao je partner šampionata 2020, za koju je spremio jedan tip trkačkih slikova i jedan tip trkačkih pneumatika za kišu pod imenom gudjir igl f1 supersport (Goodyear Eagle F1 SuperSport), namenski projektovanih za TCR automobile.

Druga godine saradnje zasniva se na nepromenjenim principima, a Gudjir će u saradnji s promoterom prvenstva i dalje sprovoditi svoju kampanju #FollowTheLeader.

U ovogodišnjem izdanju jedinog globalnog turing takmičenja učestvovaće 22 celosezonska vozača, koji predstavljaju 12 nacija.

“Dolaze dva nova modela Audija i Hjundaija i pridružuju se dokazanim mašinama Lynk&Co, Kupre i Honde, zato očekujemo da u WTCR konkurencija bude jača nego ikada. Startnoj listi se priključilo i nekoliko zaista iskusnih vozača i na njoj su šestorica osvajača FIA svetskih titula. To znači da će borba za naslov biti još neizvesnija nego prošle godine”, kazao je Sebastijan Trinks, prvi čovek Gudjira u WTCR i Pure ETCR projektima.

Tokom sezone Svetski kup turing automobila obići će osam staza. Sve počinje ovog vikenda na impozantnom Nirburgringu Nordšlajfe, a karavan potom ide i na Eštoril, Motorland Aragon, Hungaroring i Adriju, na kojoj nikada ranije nije bio.

Azijska turneja zaključuje šampionat, na njoj su korejski Indže, kineski Ningbo i famozna Makau Guja u posebnoj administrativnoj oblasti Kine.

Gudjir i ove godine timovima na raspolaganje stavlja samo jednu specifikaciju slik guma. To znači da je proizvođač morao da razvije visoko svestran pneumatik, performantan u širokom opsegu vremenskih uslova i na stazama krajnje različitih karakteristika.

“Sa timovima i promoterom Eurosportom dogovorili smo se da zadržimo istu specifikaciju guma kao prošle godine”, nastavio je Trinks. “To je podrška ekipama, štedi im troškove jer mogu da iskoriste svoje prošlogodišnje podatke za testove guma i ne moraju da ponovo upoznaju novu gumu. Stigle su nam veoma pozitivne reakcije timova i vozača na performanse guma u 2020. i zato smo uvereni da im isporučujemo pravi proizvod za izazovnu i konkurentnu predstojeću sezonu.

“Posebno smo ponosni što nastavljamo Gudjir kampanju #FollowTheLeader, koja odaje priznanje vodećem u generalnom tako što na vetrobran njegovog automobila stavlja žutu traku sa natpisom, a vozača oblači u žuti prsluk.”

Trinks smatra da će tradicionalna nepredvidivost vremenskih prilika na Nirburgringu biti glavni izazov prve WTCR runde u 2021.

“Vreme na Nirburgringu može da se promeni vrlo brzo u toku samo jednog kruga, tako da možete da počnete trku po suvom, a da vas dočeka kiša na drugoj strani staze. Prognoza predviđa prilično suvo, s temperaturama vazduha oko 20°C do 22°C, tako da bi vremenske prilike ovog puta trebalo da budu prilično stabilne. Međutim, uvek je nepredividivo i to će timovima biti najveći izazov ovog vikenda.”

WTCR automobili na Nirburgringu su u akciji u četvrtak, petak i subotu, a dve trke traju po 76 kilometara.

Glavni program vikenda je trka ADAC Total 24 sata Nirburgringa, u kojoj svi učesnici TCR klase – i mnogi u drugim klasama – takođe voze na Gudjir pneumaticima.