Magnus pobednik trke 2, ponovo pucale gume na Valelungi

MAGNUS Gilles (BEL), Comtoyou Team Audi Sport, Audi RS 3 LMS, portrait, podium, portrait, during the WTCR - Race of Spain 2022, 4th round of the 2022 FIA World Touring Car Cup, on the MotorLand Aragon from June 24 to 26 in Alcaniz, Spain - Photo Frédéric Le Floch / DPPI

Belgijanac Žil Magnus pobednik je druge trke Svetskog kupa turing automobila na Valelungi.

Piloti Cijan rejsinga su ponovo izašli u formacijski krug i skrenuli u boks, pa je Magnus nasledio pol-poziciju koju je pretočio u pobedu uz vođstvo tokom cele distance.

Drugo mesto držao je Atila Taši, sve dok mu nije popustio prednji levi pneumatik, što se dogodilo i Benaniju, Monteiru i Gerijeriju.

Drugi je kroz cilj prošao Natanel Berton, kojeg je u poslednjih nekoliko krugova pritiskao Mikel Askona, ali niko nije želeo da forsira niti rizikuje gumidefekt ili pregrevanje motora.

Četvrti je na cilju bio Mihelis, ispred Đirolamija, Hafa i Koronela, a rangirani su i vozači koji su odlazili u boks da zamene gumu u poretku Taši, Benani, Gerijeri i Monteiro.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Askona sa 200 poena, ispred Đirolamija koji je sakupio 148. Treće mesto drži Haf, dok je Magnus preskočio Urutiju i Erlahera koji nisu osvajali bodove jer nisu vozili u Italiji.

Sledeći trkački vikend planiran je za 5. avgust premijerno u Alzasu na stazi Ano du Rin.