Mihelis slavio na Sakiru, odluka o šampionu ipak na Džedi za dve nedelje


Vozač Hjundaija Norbert Mihelis pobednik je druge trke pretposlednjeg vikenda Svetskog kupa turing automobila.

Posle jučerašnjeg podijuma, koji mu je bio prvi u ovoj sezoni, Mađar je uspeo i da prvi put trijumfuje u 2022.

Sa pol-pozicije je u trku ušao Mehdi Benani, ali je to mesto izgubio već do prve krivine od Estebana Gerijerija.

Karambol je napravio Žil Magnus, koji je započeo niz udesa, uglavnom Komtuju “audija”, na koje se nadovezao Benani, pa je bilans bio odustajanje Belgijanca, i pad u plasmanu za Benanija, Bertona i Koronela.
Ostali trkači su izbegli udes, a Mihelis i Katsburg su su napredovali u poretku, da bi Mihelis krug kasnije preuzeo vođstvo od Gerijerija.

Askona i Đirolami su razvili živopisnu borbu, koja je trajala nekoliko krugova, a koju je Španac završio u svoju korist, popoveši se u plasmanu do pete pozicije.

Berton je bio ispred njega, Askona nije forsirao, jer je Francuz kažnjen zbog sticanja pozicije van staze, pa je Španac svakako računao na jedno mesto više.

Dobru partiju pružio je Franko Đirolami, koji je veoma lepim manevrom prošao starijeg brata Nestora. Stariji brat Đirolami imao je žestoku bitku sa Benanijem, koju je na kraju izgubio.

Pored karirane zastave prvi je prošao Mihelis, ispred Gerijerija i Katsburga, ali je bodove za treće mesto dobio Askona, jer je Katsburg kao vajldkard vozač transparentan.

Peti je klasifikovan Berton, a šesti na cilju bio je Koronel, ispred Franka Đirolamija, Benanija, Nestora Đirolamija i Danijela Nađa.

Uprkos ne tako dobrom rezultatu Đirolamija, Askona nije uspeo da obezbedi titulu na Sakiru, a njegova prednost pred poslednji vikend sezone je 60 poena.

FInale se vozi na stazi Džeda u Saudijskoj Arabiji 25. novembra.