Miler osvojio pol-poziciju za trku 2, u prvom sprintu sa najboljeg stratnog mesta kreće Magnus

Vozač Cijan rejsinga Ivan Miler osvojio je pol-poziciju za trku 2 na završnoj rundi Svetskog kupa turing automobila u Sočiju.

On je bio najbrži u prvom delu kvalifikacija, sa vremenom kruga 2:30,412.

Miler je u ranoj fazi sesije postavio najbolje vreme (02:31,111), 0,104 bolje od Urutije i 0,173 od Hafa. Pretendenti na titulu Esteban Gerijeri i Jan Erlaher držali su pozicije četiri i pet, dok je Frederik Ferviš bio tek 17.

U poslednjem pokušaju Askona je izbio na prvu poziciju (2,30,734), ali ga je Miler nadmašio za 0.312 sekunde i ponovo preuzeo prvo mesto.

Urutija je u drugi deo kvalifikacija prošao kao treći, Haf kao četvrti, ispred Bertona, Gerijerija i Erlahera, a osmi je bio Verne.

U Q2 su prošli i Magnus, Ferviš, Mihelis i Đirolami.

Poslednje dve pozicije zauzeli su vajldkard vozači Ladigin i Mitjajev u “vestama” koje su ubedljivo najteže, a Monteiro se nije pojavio na stazi.

U drugom desetominutnom izlasku na stazu, Erlaher je vozio 2:30,674, što je bilo brže od Bertona, Đirolamija, Askone i Gerijerija. Sva četvorica su imala zaostatak od 0,2 sekunde.

Miler i Magnus su izašli nešto kasnije na stazu, pa su imali na raspolaganju samo po jedan brzi krug.

Erlaher je ostao prvi, ispred Bertona i Đirolamija, Miler je uspeo da odveze krug dovoljan za nastavak borbe za pol-poziciju, a peti je bio Askona.

Šesti će u drugoj trci krenuti Gerijeri, ispred Hafa, Vernea i Ferviša, a Magnus će biti deseti, što mu je donelo najbolje startno mesto za trku 1.

Ispod crte su ostali Urutija i Mihelis, koji će u obe trke krenuti sa 11. i 12. pozicije.

Miler je u Q3 izvezao 2:29,624, što ga je dovelo na pol-poziciju za trku 2, Askona će krenuti sa drugog mesta ispred Đirolamija, Bertona i Erlahera.

Prva trka je na programu u nedelju od 10.15.