Miler: Srećan sam kad započnem novu sezonu podijumom

Pet vozača Cijan rejsinga započelo je novu sezonu Svetskog kupa turing automobila minulog vikenda na stazi Po u Francuskoj.

Iako su osvojili ukupno tri podijuma, pobede su izostale, a najbolje su se snašli Santjago Urutija i novajlija u redovima švedske ekipe Ma Ćinghua. Njih dvojica posle prvog vikenda dele četvrto mesto u generalnom plasmanu.

“Srećan sam kad započnem novu sezonu podijumom. Veliko hvala ekipi, dali su mi sjajan auto. Sveukupno smo osvojili mnogo bodova i jedva čekam narednu rundu”, prokomentarisao je Urutija.

“Radili smo veoma naporno kako bismo stigli do prvih sezonskih rezultata. Ovo su mi bile prve trke u “lynk&co” automobilu sa Cijanom i fantastičan je osećaj biti na podijumu”, dodao je Ma.

Ivan Miler je imao najbolju osvojenu startnu poziciju, osovjio je jedno treće mesto i zaostaje za timskim kolegama samo bod.

“Drago mi je kad počnem sezonu podijumom, posebno na stazi tako izazovnoj kakva je Po. Druga trka je bila pristojna, važno je da sam i tu osovjio neke poene”, kazao je Miler.

Branilac dvostruke titule Jan Erlaher uspeo je da se izbori za četvrto mesto u prvom sprintu, a u drugom je morao da ode do boklsa zbog pucanja pneumatika, dok se borio za podijum.

“Na prvom vikendu me je posebno obradovao broj navijača na mojoj domaćoj trci. Prva trka je bila dobra, odlično sam startovao i nadoknadio dve pozicije. Druga trka je bila jedna od onih za zaborav, ali moramo da se vratimo u ritam što pre”, rekao je Erlaher.

Teda Bjer je imao najteži vikend od svih Cijanovih trkača, jer je tokom kvalifikacija završio u ogradi. U prvoj trci je morao da odustane, dok je u drugoj sa 12. startnog stigao do devetog mesta.

“Uspeo sam da izvučem nekoliko poena iz zaista teškog vikenda. Mnogo hvala timu koji je uspeo da mi osposobi auto. Drago mi je da se trojica mojih kolega bili na podijumu, mislim da smo kao ekipa imali solidan vikend”, ispričao je Bjerk.