Tarkvini posle objave o kraju trkačke karijere: U životu sve ima svoj start i cilj, dovoljno sam star da to razumem

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Iako se penzija turing velikana Gabrijelea Tarkvinija očekivala, svi su se nadali da će Italijan i dalje prkositi godinama i ostati u igri bar još nekoliko sezona.

Trkač iz Đulijanove je pred svoj pretposlednji vikend u WTCR na Adriji objavio vest o kraju karijere.

“Veoma sam tužan. Posle duge karijere mislio sam da nikad neću prestati da se trkam, da ovaj trenutka nikad neće doći. U životu sve ima svoj start i svoj cilj, a ja sam dovoljno star da to razumem”, rekao je Tarkvini.

“WTCR je bila zaista možna serija poslednjih godina. Odluku sam doneo na odmoru između vikenda u Španiji i Mađarskoj, bilo je vreme da kažem “stop”. Želeo sam da svoju odluku saopštim u Italiji, na mojoj domaćoj trci, ovo je pravi trenutak”.

“Ne želim da se zahvaljujem svima koji su pomagali u karijeri jer bih sigurno nekog zaboravio da pomenem. Lista je preduga, počevši od moje porodice do Hjundai motorsporta. Želeo sam da oni budu moj poslednji proizvođač, jer smo uradili sjajan posao zajedno. Počeli smo do belog papira i napravili model “i30 N”, sa kojim sa osvojio titulu”.

“Mislim da neću moći sasvim da se isključim iz trkanja, to je kao droga. Moram da usporim, ali ne mogu da sto odsto ne radim ništa. Razgovarao sam i sa ljudima iz Hjundaija, tražimo modele saradnje za budućnost”, dodao je turing veteran.

Photo Francois Flamand / DPPI

Promoter Svetskog kupa turing automobila Fransoa Ribeiro prokomentarisao je Gabrijeleovu odluku rečima:

“Kad je bilo jasno da neće naći angažman u WTCC 2017. godine, Tarkvini je lako mogao da odustane. Umesto toga, on je uložio sva svoja znanja i energiju i razvio novi TCR automobil, posle čega se vratio u trke još snažniji i motivisaniji. Kad je postao prvi WTCR kralj 2018. čuo sam da ljudi komentarišu kako čovek od 56 godina ne može da bude dovoljno kvalitetan da bi osvojio titulu. A Gabrijele je jednostavno dokazao da godine nisu važne, da te ne usporavaju. On će otići u istoriju kao izuzetan džentlmen van staze, ali apsolutno agresivan trkač za volanom. BIla mi je privilegija da radim sa njim toliko godina, želimo mu svi mnogo sreće i uspeha u budućnosti, i verujemo da će nam se putevi sigurno ponovo ukrstiti”, rekao je Ribeiro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*