Urutija i Erlaher čekaju odluku Cijan rejsinga kome će se pomagati da osvoji titulu

Dvojica vozača Cijan rejsinga Santjago Urutija i Jan Erlaher imala su sjajan tempo u dosadašnjem toku portugalske runde Svetskog kupa turing automobila.

Urutija je osvojio pol-poziciju za trku 1, dok će Erlaher startovati drugi, a njegov krug je bio sporiji od Urugvajčevog za samo 0,059 sekundi. Njih dvojica su drugi i treći u generalnom plasmanu, a trenutno ih deli samo jedan poen.

Kako smo navikli od švedske ekipe ranijih godina, timske naredbe su ono što je Erlahera dovelo do dve uzastopne titule šampiona sveta, pa nema sumnje da će Cijan rejsing potegnuti za time i ove sezone.

“Veoma sam srećan zbog pol-pozicije, ulične staze su posebno komplikovane za vožnju. Ekipa mi je dala odlilčan auto i sad treba da vidimo kakvu će nam strategiju smisliti za trke”, rekao je Urutija.

“I Santjago i ja smo vozili sjajne krugove, pol-pozicija je bila pitanje nijanse”, kazao je Erlaher.

“Pokazao sam odličan tempo, veoma sam srećan što sam već osvojio 10 poena i što sam postavio rekord staze”.

Urutija je jedini vozač “lynk&co” koji ima pobedu ove sezone, a Cijan rejsing obično ranije u toku sezone odluči kojem će vozaču pružiti maksimalnu podršku.

“Ja sam profesionalni vozač, prihvatam naredbe i poštujem ekipu. Sezona je do sada bila sjajna, hajde da vidimo šta će se dešavati dalje, ali hoću da naglasim da ću raditi onako kako to tim bude tražio od mene. Imaćemo sastanke pred prvu trku, pa ćemo videti. Fokus je, svakako, na titulama”, otkrio je Urutija.

Erlaheru bi potencijalna titula bila treća u nizu.

“Nije lako biti isto motivisan kao kad sam osvajao prve dve, ali jesam motivisan. Svake godine je sve teže, jer mnogi ne žele da nas vide na pobedničkom postolju, ali se trudimo”, dodao je Erlaher.