WTCR dobija novog šampiona ovog vikenda u Sočiju, za naslov se bori šest vozača

Finale Svetskog kupa turing automobila održava se ovog vikenda u Sočiju.

U borbi za titulu matematički je ostalo šest vozača, ali je realno očekivati da će se glavna bitka voditi između njih trojice.

Jan Erlaher, branilac titule iz 2020, vodeći je u generalnom plasmanu još od mađarske WTCR runde. Njegova prednost nad Estebanom Gerijerijem je 36 poena, a trećeplasirani Frederik Ferviš zaostaje 37 bodova za liderom. Na raspolaganju je još 60 poena, a u igri su ostali i Santjago Urutija i Ivan Miler. Malo je verovatno da će Cijan rejsing dozvoliti da slučajnost odluči o tituli, pa će njegovi vozači sigurno voziti za bodovni konto Erlahera. Šesti vozač kome može da se posreći je Žan-Karl Verne, koji je od šampiona iz 2020. udaljen velikih 55 poena.

Zanimljiva bitka će se voditi i za ostale plasmane, jer teoretski Gabrijele Tarkvini koji je sada 12. u poretku može da osvoji sezonsko srebro.

Autodrom u Sočiju zidan je i homologiran za Formulu 1. Staza je dugačka 5.858 metara i prvi put će ugostiti WTCR. Pređašnje iskustvo na njoj imaju Žene, Taši i Verne iz TCR internacionalne serije, dok su Berton i Urutija vozili jednosede.

Startna lista za rusku rundu bogatija je za dva automobila i to “lade veste” koje će voziti Kiril Ladigin i Mikail Mitjajev. Njihovi automobili biće na maksimalnoj dozvoljenoj težini TCR vozila.

Satnica poslednje dve WTCR runde izgleda ovako:
Subota, 27. novembar
7.30 Trening 1
10.30 Trening 2
13.00 Kvalifikacije
Nedelja, 28. novembar
10.15 Trka 1
12.15 Trka 2