Zenge: Potrošio sam 3,6 miliona evra prošle godine, bio sam na korak da odustanem od WTCR

Ekipa Zenge motorsport u poslednjem trenutku je prijavila dve “kupre” za Svetski kup turing automobila, a prema priznanju vlasnika tima Zoltana Zengea moglo je lako da se dogodi da odustane od tog projekta.

“Jedva smo uspeli da stignemo do WTCR ove sezone. Prošla godina je bila preskupa, sa duplim programom u WTCR i ETCR i osam automobila”, kaže Zenge.

“Osim automobila i vozača, plaćali smo dodatne kamione za transport, materijal i blizu 80 ljudi u logistici. potrošio sam 3,6 miliona evra 2021!”.

“Ove godine ne bih bio ovde da nije bilo Fransoa Ribeira. On mi je predložio da spustim brojku na dva automobila, uz ekipu koju mogu da održavam”, dodao je mađarski mag turing trkanja.

Zenge dodaje da najava o gašenju projekta “TCR kupra” nema veze sa poteškoćama kroz koje prolazi.
“Kupra” je još tu i zadovoljni su našom saradnjom. Imamo njihovu podršku. Ako žele da se fokusiraju na elektrifikaciju kompletnog brenda, i za to će im trebati dobar tim”, nagovestio je Zenge.

On se osvrnuo i na vozačku postavu koju ove godine čine Rob Haf i Danijel Nađ.

“Prvo sam ponudio mesto Benceu Boldižu, ali on nije uspeo da zatvori finansijsku konstrukciju. Danijel je brži, prošle godine je bio veoma fokusiran i stekao je mnogo iskustva. Nadam se da ćemo za trke na Hungaroringu obezbediti još jedan auto za vajldkard vozača, to je sve što mogu sad da kažem”.