Zenge presrećan zbog Hafove pobede na Vila Realu: Bolji plasman u šampionatu je više para za nas!


Vozač Zenge motorsporta Rob Haf osvojio je drugu WTCR trku na Vila Realu, a sam vozač kao i njegova ekipa su taj trijumf doživeli veoma emotivno.

“Ceo vikend je bio veoma komplikovan. Mislim, uvek je komplikovan, ali sad je bilo i veoma toplo”, rekao je Haf posle podijuma.

“Vila Real je kompleksna staza, imali smo određene tehničke probleme, gubili smo radio-vezu, pa sam tekpovremeno imao komunikaciju sa mojim inženjerom”.

Haf je u “džoker krug” ušao nakasnije moguće, a odmah zatim je usledio udes i sigurnosno vozilo je izašlo na stazu.

“Plan je bio da uđem mnogo ranije, ali smo posle prvog sigurnosnog vozila odlučili da sačekamo. Kad sam poveo trku, ispred mene nije bilo nikog i mogao sam forsiram. Mnogi tvrde da kod TCR automobila nema problema sa prljavim vazduhom, ali to nije baš tako, posebno ne uličnim stazama”.

Vlasnik ekipe Zoltan Zenge bio je najsrećniji čovek u padoku i to nije krio.

“Kad je Rob prešao u vođstvo sedeli smo i čekali. Bili smo svi veoma nervozni. Kad smo videli kariranu zastavu nismo mogli da verujemo. Momci su sjajno uradili posao, sve se poklopilo i došli smo do te, veoma važne, pobede. A bolji plasman u šampionatu je više para za nas”, iskrenje bio Zenge.