Nanini rejsing napušta prototipove, ulazi u TCR Italija sa starim “sivikom”

Tim Nanini rejsing, jedna od značajnijih postava u Italijanskom šampionatu sportskih prototipova, najavio je svoj prelazak u TCR Italija 2018.

Nacionalno prvenstvo prototipova jedna je od serija na krugu koje se održavaju u Italiji. Kategorija je pratilac takmičenja većeg kalibra, poput GT šampionata Italije i TCR Italija, a u 2018. najčešće će voziti svoje trke uz Formulu 4.

Posle skoro 30 godina provedenih u različitim nadmetanjima prototipova, Nanini rejsing se opredelio za novi izazov i nov sportski program. TCR su odabrali zajedno sa svojim dugogodišnjim pilotom Valterom Marđelijem, koji ostaje da brani boje ekipe u za njega sasvim novoj kategoriji.

Tim iz Toskane smatra da je TCR kategorija u snažnom usponu, očekuje da će mu postojeći visok tehnički nivo u TCR Italija zakomplikovati život, ali obećava da će učiniti sve da se dobro pokaže već od prvih trka.

Pošto smo dobro razmotrili sportske programe za novu sezonu, Nanini rejsing i ja napravili smo izbor za koji verujemo da je najispravniji”, komentarisao je 50-godišnji Marđeli, koji će 2018. debitovati i u TCR kategoriji i u automobilu s prednjom vučom.

“TCR Italija je šampionat u evidentnom usponu, ima mnogo različitih automobila i vrlo jakih vozača. Ideja je da se pojavimo vrlo skromno, ali da od prvog časa budemo konkurentni.”

“Nije bila jednostavna odluka da napustimo prototipove. To su izuzetni automobili koji vozaču pružaju ogromno i neverovatno zadovoljstvo. Ali, sada želimo nove sportske izazove i sigurni smo da u TCR svetu možemo da se zabavimo.”

“Ja ću biti apsolutni debitant u turingu i, što je još važnije, u automobilu s pogonom napred. Neće biti jednostavno i baš zato želimo da što pre počnemo sa predsezonskim testovima”, ispričao je trkač iz Abruca, viceprvak Italije u prototipovima 2015. i 2016.

Izbor najpodesnijeg automobila za novu avanturu bio je predmet dugotrajnih i vrlo pažljivih procena, s obzirom na obimnu ponudu i široku paletu prilično izjednačenih modela.

Konačno, Nanini rejsing i Marđeli opredelili su se za “hondu sivik TCR” sada već prošle generacije, koju će nabaviti od JAS motorsporta.

Zbog želje ekipe da što pre pristupi testiranjima i pratećih vremenskih ograničenja, reč je o “siviku” iz 2017, koji će pre izlaska na pistu u bojama Nanini rejsinga biti temeljno revidiran u JAS radionicama.

Nanini rejsing planira “brojne” probne vožnje, a na prvim testovima, koji kreću od sredine februara, biće prisutan i JAS inženjer, uz čiju će podršku tim brže proći kroz “pripravnički staž”.