Pavlović i Matić na Pol Rikaru: U subotu bez plasmana, u nedelju šesti u klasi

Srpski predstavnici u Lamborgini supertrofeju, Miloš Pavlović i Petar Matić zabeležili su jedno odustajanje i jedan plasman na drugoj rundi serije voženoj na Pol Rikaru.

Matić je “lamborgini hurakan ST evo” dovezao do 24. pozicije na kvalifikacijama, a Pavlović je obezbedio šesto mesto za start u nedelju.

Subotnji nastup Bonaldijevog “hurakana” sa srpskom posadom trajao je kratko. Matić je pošao sa 24. mesta, izgubio tri pozicije, izvezao je jedan krug, skrenuo u boks i tu se zaustavio.

Na stazi je prvi kroz cilj prošao tandem Čekoto – Rosel, ali je ova posada zaradila vremenske penalizacije, pa je u konačnom poretku pobeda u PRO klasi upisana pilotima Oregon tima Kevinu Đilardoniju i Leonardu Pulčiniju.

Čekoto i Rosel kažnjeni su dodavanjem dva puta po pet sekundi na ukupno izvezeno vreme, najpre zbog kršenja startne procedure, potom i zbog nepoštovanja minimalnog trajanja pitstopa.

U PRO-AM klasi pobedu je zabeležio poljski tandem Karol Baš – Andžej Levandovski.

U nedeljnom sprintu Pavlović je vozio prvu turu u “lamborginiju” #3. Posle letećeg starta sa šestog mesta, on je odmah napredovao dve pozicije. Kao apsolutno četvrti, bio je vodeći Pro-Am takmičar, i tu se održao tokom cele svoje smene od nepunih pola sata.

Preuzevši volan tokom pitstopa, Matić je u preostalih dvadesetak minuta padao u poretku i izgubio je 11 mesta. “Hurakan” #3 završio je kao petnaesti apsolutno, a šesti i poslednji u klasi, sa zakašnjenjem od jednog minuta u odnosu na apsolutnog i 37,444 sekunde u odnosu na PRO-AM pobednika, ali bar sa pređenom kompletnom distancom od 50 minuta, odnosno 22 kruga.

Apsolutni i PRO trijumf ponovo su zabeležili Oregonovi puleni Đilardoni i Pulčini.

PRO-AM pobednici bili su Bronislav Formanek i Jozef Zaruba iz češkog Mičanek motorsporta, ali je takav ishod uspostavljen tek posle kazne izrečene Bašu i Levandovskom.

Treća runda Lamborgini supetrofeja vozi se na Zandvortu u terminu od 18. do 20. juna.