Miler o Erlaheru: Jan ima trkačko srce od 25 godina, koje ja više nemam, zato je sada bolji od mene

Pilot Cijan rejsinga Ivan Miler, koji će i ove godine voziti “lynk&co” u Svetskom kupu turing automobila, osvrnuo se pred početak sezone na uspeh svog sestrića Jana Erlahera, koji je poneo titulu za 2020.

Miler je najuspešniji turing vozač svih vremena, sa četiri titule, 48 pobeda, 29 pol-pozicija i 38 najbržih krugova.
Od osnivanja WTCR imao je 76 startova, osam pobeda, tri pola i dva najbrža kruga. U sve tri sezone završavao je u top tri.

Miler smatra da ga je Erlaher nadmašio i da je sada bolji vozač od njega.

“Kad je Jan imao 16 godina bio je loš u školi i ja sam ga pitao šta mu je motivacija u životu. On mi je tada rekao da bi želeo da postane trkač, a ja sam ga uputio na majku (koja se takođe trkala, prim. aut). Tada mi je otkrio da Keti nije želela ni da čuje o tome, pa sam mu kazao da ću mu pomoći i platiti karting sezonu ako popravi ocene i to je upalilo”, priseća se Miler.

“Kasnije sam mu rekao da ako bude još bolji u školi, da ću mu platiti pravi auto da se trka kad bude imao dovoljno godina. I to je upalilo. Korak po korak, sedam godina posle toga, on je postao šampion sveta”.

“To je za mene velika pobeda. Bio sam zadovoljan, posebno kad je uzeo titulu. Da, ja sam bio drugi, to je bila višnja na vrhu torte. Moja knjiga znanja mu je bila otvorena, mogao je da od mene nauči sve što je hteo. Dosta sam stariji od njega i imam više iskustva, ali on ima trkačko srce od 25 godina, koje ja više nemam. Zato je on sada bolji vozač od mene”.

WTCR sezona, u kojoj će Erlaher braniti titulu, počinje 3. juna na Nirburgring-Nordšlajfeu. Obojica trkača ostaju u istoj ekipi sa istim automobilom i timskim kolegama kao i 2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*