BTCC imenovao zvaničnog “sanitarnog” partnera

Foto: Facebook BTCC

Krizno vreme pandemije može da posluži za stvaranje novih poslovnih veza koje bi u normalnim okolnostima teško ikome pale na pamet, ili im se ne bi pridavao naročit značaj.

Tako je organizator Britanskog turing šampionata imenovao kompaniju Nilko (Nilco) za zvaničnog sanitarnog/higijenskog partnera.

Da nije korona virusa, ova firma bi ostala nepoznata većini ljudi van Ostrva. Ovako, sada znamo da je u pitanju fabrikant proizvoda i hemikalija za čišćenje, sredstava za sprečavanje širenja bakterija i virusa, “izbor profesionalaca” u održavanju higijene kancelarijskih i kućnih prostora, kuhinja, kupatila, automobila i koječega drugog.

Po izbijanju covid-19 pandemije i obustave svih vrhunskih sportova u Velikoj Britaniji, BTCC organizator pokušava da svoju seriju vrati na scenu kada uslovi to dozvole, ali na najsigurniji mogući način, sa zdravljem i dobrobiti svih učesnika kao prioritetom.

U tu nameru se uklapa Nilko, proizvođač širokog raspona sredstava za dezinfekciju, sprejeva, antivirusnih supstanci, antibakterijskih gelova, gelova za suvo pranje ruku, hemikalija koje se koriste u zatvorenom prostoru, na čvrstim površinama i za ličnu upotrebu.

Svoje specijalizovane proizvode ova firma će dostavljati BTCC organizatoru, obezbeđivaće materijal za punktove za dezinfekciju ruku u radnim prostorima, isporučivaće sprejeve za suvo čišćenje, antibakterijska sredstva i slično.

Takođe, ona će dostavljati i hemikalije za čišćenje svih zvaničnih BTCC vozila, poput sigurnosnog i medicinskih, kako bi se higijena u njima redovno održavala tokom trkačkih vikenda.

BTCC direktor Alan Gau je izjavio: “Živimo u vremenima bez presedana i svi na svetu nastavljaju da se bore s izazovima koje je postavio covid-19. Oduvek sam tvrdio da se moraju uspostaviti korektne procedure i protokoli kako bi se stvorilo sigurno okruženje za naš povratak trkanju. Drago mi je što je s nama Nilko kao deo tog procesa.”

“Ovo je samo jedan aspekt između bezbroj protokola koje dovršavamo, ali takav koji donosi mnoge kratkoročne i dugoročne pogodnosti našim zdravstvenim i bezbednosnim procedurama.”

Start Britanskog prvenstva turing automobila zakazan je za 1/2. avgust na Donington parku.