Dosledno crno: Vest Sari prikazao takmičarske boje za BTCC 2021.

Vest Sari rejsing prikazao je livreju koja će krasiti njegova tri “BMW-a 330i M sport” tokom deset vikenda predstojećeg Britanskog prvenstva turing automobila.

Fabrički BMW tim u najznačajnijoj seriji na Ostrvu zapravo revidirao je prošlogodišnju kolor šemu. Njom i dalje dominira mat crna osnova na kojoj su tradicionalne BMW M pruge, bavarskoplava, ljubičasta i crvena.

Aktuelno vizuelno rešenje potpisuje Nik Mos dizajn i ono je, kažu u ekipi, znak počasti nekim od najvećih uspeha BMW u GT i turing trkanju tokom protekle decenije.

Automobili su prošle sedmice već izvezli test na Silverstonu, gde su razrađivana unapređena ugrađena u međusezoni. U aktuelnoj livreji prvi put će zagristi asfalt na dvodnevnom testu na Brends Heču, koji počinje 23. marta.

Za Vest Sari rejsing / Tim BMW i ove godine se trkaju četvorostruki BTCC šampion Kolin Turkington i Tom Olifant, koji su činili tandem i 2020, a njima se pridružio Stiven Dželi.

Tim BMW je 2020. osvojio ekipnu, a BMW petu uzastopnu proizvođačku krunu. Vest Sari rejsing ima ukupno 14 BTCC naslova.

“Ovo je bila intenzivna zima za naš tim, ali iako je sezona 2020. završena mesec dana kasnije od uobičajenog, ipak smo bili u stanju da razradimo sveobuhvatan program razvoja za “BMW 330i M sport”, rekao je WSR direktor Dik Benets.

“Počeli smo naš test program za 2021. prošle nedelje na Silverstonu i drago nam je što vidimo da je većina unapređenja koja smo ugradili u auto dala željeno dejstvo.”

“Nova livreja izgleda fantastično i jedva čekam da vidim sva tri automobila u formaciji kad iduće nedelje na Brends Heču nastavimo naša predsezonska testiranja.”

WSR je u međusezoni pripremio i dva “BMW-a 330i” namenjena klijentskoj postavi Sisli motorsport. Ti automobili su prvi put izašli na pistu u utorak, tokom test dana na Doningtonu, a u sezoni će ih voziti Tom Čilton i Adam Morgan.

Od svih sedišta u BTCC 2021. upražnjena su još samo dva: jedno u četvrtoj “kupri” Tima HARD, drugo u drugoj “hondi sivik” Tima Dajnemiks.

Šampionat bi trebalo da počne 8/9. maja na Trakstonu.