Met Nil pauzira, Roubotom preuzima drugu Dajnemiks “hondu”

Jakob Ebrey Photography

Trostruki osvajač Britanskog šampionata turing automobila, Met Nil, neće se takmičiti ove sezone, a drugi “sivik tajp R” Tima Dajnemiks voziće Danijel Roubotom.

Kao višestruki osvajač trka u UK klio kupu, Roubotom je BTCC debi izveo 2019. za volanom “mercedesa A-klase” Sisli motorsporta. Te godine je u četiri navrata upisivao bodove.

Njegova BTCC avantura trebalo je da se nastavi prošle godine u istom automobilu, ali su zbog pandemije korona virusa trke vožene bez prisustva gledalaca. Stoga su 32-godišnji vozač i njegov lični sponzor Kataklin (Cataclean) odlučili da se u takvu kampanju ne upuštaju.

Ove godine se Roubotom sa sponzorom (proizvođačem aditiva za gorivo i čišćenje motora i izduva) vraća u najvažniju seriju na Ostrvu, ali u Tim Dajnemiks, s kojim je potpisan višegodišnji ugovor. Tu će biti kolega trostrukog šampiona i BTCC povratnika Gordona Šedena.

Inače, ekipa koju je osnovao Stiv Nil, otac Met Nila, više nije fabrička postava Honde. Izostanak proizvođačke podrške otvorio je komercijalne poteškoće koje je Met Nil morao da rešava u međusezoni. Neočekivani odlazak Dena Kamiša iz tima jedna je od posledica ovih turbulencija.

Proizvođač akumulatora Juasa takođe je odstupio, pa su glavni sponzori ekipe sada Halfords i Kataklin. Ova partnerstva omogućiće Dajnemiksu da nastavi da ulaže u svoj BTCC program i razvija ga.

“Pre svega, sjajno je što se Kataklin priključio timu i što nastavljamo našu dugogodišnju saradnju sa Halfordsom”, rekao je Nil.

“Drugo, ja ću ove sezone na jednu godinu istupiti iz ovog sporta, ali ću i dalje predstavljati Halfords kao ambasador brenda i biću mentor obojice vozača kako na stazi tako i van nje.”

“Honda i Juasa su odlučili da se ove godine posvete drugim izazovima, pa smo se preko zime mnogo trudili da sastavimo paket koji će nam i dalje omogućavati da se borimo za vrh i da ostvarimo naše ciljeve i ambicije, što znači da osvajamo titule!”

Roubotom je dolazak u trofejnu postavu opisao kao ostvarenje sna: “Ovo mi je sjajna šansa u vrhunskom timu i uz kontinuiranu podršku mog sponzora.”

“Jedva čekam da sednem za volan i vidim šta ovaj auto može. Proučavao sam podatke, izgleda brz na papiru i dokazao je da je brz na stazi, zato sam uzbuđen što ćemo idućeg meseca najzad krenuti da testiramo.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*