Eš Saton dogodine vozi drugi BTCC “infiniti”

Bivši BTCC šampion Ešli Saton biće voziće jedan od dva “infinitija” tima Lejzer tuls rejsing (Laser Tools Racing) u sezoni 2020.

Saton je naslov u najvažnijoj seriji na Ostrvu osvojio 2017. u “subaruu levorg” ekipe BMR.

Iduće godine pilotiraće modelom “infiniti Q50” koji je trenutno u fazi izrade i biće timski kolega Ejdena Mofata, koji je u BTCC karijeri pobedio na tri trke.

Ekipa Lejzer tuls 2020. širi operaciju na dva automobila, a očekuje se da drugi “infiniti” bude izrađen do sredine februara, kada se očekuje i početak intenzivnog predsezonskog test programa.

Lejzer tuls je uveo Infiniti brend u BTCC sredinom 2019, između Olton parka i Snetertona, zamenivši njime “mercedes-benc A-klase”. Upravo u tom prelaznom periodu Saton je na Snetertonu testirao “Q50”, da bi ekipi dao određene savete o setapu.

S japanskim automobilom sa zadnjom vučom Mofat je kao najviši plasman zabeležio drugo mesto na pretposlednjoj rundi šampionata na Silverstonu

Saton je poneo pozitivne utiske sa prvog Infiniti testa: “Radujem se što ću sesti za volan “infinitija”. Zadnja vuča je moja “zona komfora”, s njom se trkam u poslednje tri godine i mislim da mnogo onoga što sam naučio mogu da prenesem na “infiniti.”

“Nisam bio ovoliko uzbuđen još od 2017, osećam leptiriće u stomaku!”

“Imamo mnogo razloga da budemo optimisti. Auto poseduje veliki potencijal i mislim da ćemo Mofat i ja iz njega izvući dobre performanse.”

Od debija u Britanskom turing prvenstvu 2013. Mofat je uvek bio jedini vozač u ekipi. Predstojeća kampanja biće mu prva u kojoj će imati timskog kolegu.

“Mislim da će to biti uzbudljivo i meni i ekipi. Radujemo se što se širimo na dva automobila, a pogotovu me raduje što ću sarađivati s novim kolegom”, kazao je 23-godišnji Mofat.