Hamiltonu pripao kokpit četvrte HARD “kupre”, svih 29 BTCC sedišta popunjeno

Nik Hamilton je obezbedio poslednje slobodno sedište u BTCC timu HARD, ujedno i poslednje slobodno u celom šampionatu .

To znači da će mlađi brat sedmostrukog F1 šampiona Luisa Hamiltona, voziti četvrtu “kupru”, a da će mu kolege biti Džek Gof, Aron Tejlor-Smit i Glin Gedi.

Njegovim imenovanjem kompletno je popunjena startna lista od 29 imena za prvenstvo 2021.

Hamiltonova BTCC avantura počela je 2015. u programu od četiri runde sa AmD “audijem”, a nastavljena nepunom polusezonom u Motorbejs “fordu” 2019.

Prošle godine, on je vozio osam od devet takmičarskih vikenda za tim HARD, u jednom od njegovih već isluženih “folksvagena CC”.

Svoj prvi poen za 15. mesto upisao je na Brends Heču, a propustio je samo Nokhil, i to zbog teškog udesa doživljenog na prethodnoj rundi na Olton parku.

“Izuzetno sam ponosan što se vraćam na BTCC startnu rešetku ove godine”, kazao je Hamilton, koji boluje cerebralnu paralizu i zbog toga ima specijalno prilagođen automobil.

“Za moje učešće u ovom sportu potrebno je mnogo napornog rada i fizičkih vežbi, zahvalan sam svojim sponzorima i partnerima na neprekidnoj podršci i veri u mene.”

“Prošle godine sam postigao neke sjajne lične rezultate u automobilu koji je bio težak za vožnju. Jedva čekam da sednem za volan nove “kupre leon” i započnem novo poglavlje s timom HARD.”

“Ekipa je donela krupnu odluku da uloži sredstva u program s novim automobilom, a ja sam im zahvalan jer su rešili da me ponovo prime u svoje redove. Stvarno verujem da ove godine zajedno možemo da postignemo neke sjajne rezultate i da će biti trenutaka za pamćenje.”

Šef ekipe Toni Gilam rekao je: “Sjajno je što je Nik odabrao da ostane s nama i 2021. On je bio od fantastične koristi prošle sezone, njegova odlučnost nagrađena je njegovom najboljom kvalifikacionom pozicijom i prvim plasmanom u poenima na Brends Heču.”

“Ti rezultati samo su osnova za naš dodatni optimizam u pogledu onoga što zajedno možemo da postignemo 2021. s našim novim “kuprama leon”.

Do početka sezone na Trakstonu ostalo je još 50 dana. Tim HARD će iduće nedelje početi test i razvojni program svojih nedavno kompletiranih automobila, u kome će učestvovati i Hamilton.