Sendaun supersprint 2021: Distanca skraćena da bi se vozilo punim gasom!

Druga runda Australijskog šampionata superautomobila vozi se ovog vikenda u Melburnu pod nazivom Sendaun supersprint.

Takmičarski format prvog sprinta sezone sastoji se od tri trke od po 36 krugova, jedne u subotu i dve u nedelju.

Subotnja startna rešetka po prvi put će biti popunjena po novom sistemu, u kvalifikacijama od tri desetominutne runde. Prva će odrediti pozicije od 21-24, druga od 11-20, dok će treća izdiktirati raspored prvih pet startnih redova.

Rešetke za dva nedeljna sprinta tradicionalno će dati dve zasebne sesije, svaka za po jednu trku i svaka od po 10 minuta.

Prema izvornom planu, svaka od trka trebalo je da se traje 38 krugova, što je približno 118 kilometara. Međutim, organizator ih je skratio na po 36 krugova (oko 112 km). Razlog je briga da bi veća distanca naterala vozače da taktiziraju i čuvaju benzin, umesto da voze punim gasom od gašenja semafora do karirane zastave.

Za razliku od inauguralne runde Maunt Panorama 500, gde se vozilo samo na tvrdim pneumaticima, takmičari će ovog vikenda na raspolaganju imati na raspolaganju isključivo mekane Danlop gume.

Na Sendaunu će se prvi put bodovati i najbrži krugovi u svakoj od trka, što će biti praksa na svakom od osam sprint vikenda u sezoni. To ukupan maksimalni broj poena podiže na 315 (po 100 za osvojenu trku, po 5 za najbrži krug).

Trkalište Sendaun izgrađeno je oko hipodroma u jugoistočnom predgrađu Melburna. Karakterišu ga dva dugačka pravca, svaki od po približno 900 metara. Zahvaljujući njima, staza spada u one koje ističu snagu automobila. Rekord kruga dugačkog 3,1 kilometar iznosi 1:08.24 i postigao ga je Šejn van Gisbergen 2019. godine.

Posle dvostruke pobede na Maunt Panorami, Van Gisbergen stiže na Sendaun kao lider u generalnom, 33 boda ispred Čaza Mosterta.

Mark Horsburgh / Red Bull Content Pool

Međutim, zbog nedavnog preloma ključne kosti pitanje je koliko je trkač Tripl ejt rejsinga fizički spreman za nastavak šampionata i neizvesno je hoće li moći da se trka.

Posle brzo izvedene operacije kojom je prelomljena kost spojena pločicom, vozač s Novog Zelanda podvrgnut je i fizioterapeutskom i tretmanu u hiperbaričnoj komori, kako bi se njegov oporavak ubrzao.

Kako bi ocenio svoje stanje, on je vozio nekoliko serijskih automobila na Kvinslend trkalištu i njegov tim je prijavio da je ta proba “mnogo manje bolela” nego što se očekivalo. Procena je da su šanse za nastup čak 80%, ali se ništa ne može znati do stvarnog izlaska na Sendaun.

Zato je plan da Šejn izveze subotnje treninge, a da onda sam donese odluku o nastavku vikenda. Ne bude li sposoban za start, Gart Tander je spreman da uskoči kao njegova zamena.

Program Sendaun supersprinta za subotu predviđa dva polučasovna treninga, trodelne kvalifkacije i prvi sprint. Nedeljni program podrazumeva dve zasebne ture kvalifikacija od po 10 minuta, potom drugu i treću trku vikenda.