Feraris imenovao svog prvog ETCR vozača: “Đuliju” vozi Stefano Koleti

Romeo Feraris je prijavio Stefana Koletija kao svog novog prvog vozača za kampanju u inauguralnom Pure ETCR šampionatu.

Ova rola je početno pripadala Žan-Karlu Verneu, ali je on otišao u fabrički tim Hjundaija.

Štafetu preuzima Koleti, 31-godišnji Monegašanin, kome u 2021. pripadaju dužnost i zadovoljstvo da se s Ferarisovom “alfa romeo đulijom ETCR” nađe na startnoj rampi prve sveelektrične multibrend turing serije na svetu.

Romeo Feraris u Pure ETCR ulazi kao punopravni konstruktor, a prvu test priliku svom novom pilotu ukazaće iduće nedelje na stazi Valelunga.

“Đulija” je u međuvremenu postala treći automobil u koji je ugrađen standardizovani ETCR komplet baterija, pripadajuće opreme i elektronike (pre nje kroz tu operaciju su prošli “hjundai veloster N ETCR” i “kupra e-rejser”). Probe na pisti kraj Rima biće prvi izlazak italijanskog modela na asfalt u takvom izdanju.

Prezime Koleti poznatije je ljubiteljima trka jednoseda. Stefano je svoju sportsku karijeru gradio u serijama otvorenih točkova i u razdoblju od 2005. do 2009. osvajao je trke u Formuli BMW, Formuli Reno, F3 Evroseriji, a izlazio je na podijum u prestižnom F3 Masters takmičenju.

U GP2 seriji proveo je četiri godine i postepeno postajao sve bolji i bolji. Osvojio je ukupno osam trka, a najbolji plasman – peto mesto u generalnom s italijanskom ekipom Rapaks – ostvario je 2013. godine.

Celu 2015. proveo je vozeći Indikar za KV rejsing i bio je rangiran kao drugi najbolji ruki u šampionatu.

Posle formula, bavio se i trkama sportskih automobila. U sezoni 2016. bio je u postavi ruskog SMP rejsinga koja je rangirana kao treća u Evropskoj Le Man seriji, a prošle godine je startovao na četiri trke Otvorenog međunarodnog GT šampionata.

“Mi ćemo u Pure ETCR 2021. biti angažovani kao punopravni konstruktor, a ne kao klijentski trkački tim kao ranije i to podrazumeva veće odgovornosti”, istakla je šefica operative ekipe Mikela Čeruti.

“Izbor vozača nikada nije trivijalna stvar, odlučili smo se za Stefana i taj potez jako motiviše jer se zajednički upuštamo u novo putovanje. On je brz, veoma odlučan i za svet turing trkanja još mlad vozač. Električni projekat je nov svima nama i predstavlja sjajnu priliku za sve koji su u njega uključeni.”

Koleti će biti i ključni igrač u razvojnom programu Ferarisove “đulije ETCR”, a početak takmičarske sezone zakazan je za vikend 18/20. juna, upravo na Valelungi.

O svojoj novoj ulozi pilot iz Monaka je rekao: “Bio sam veoma srećan kada me je za ovu sezonu pozvao Romeo Feraris. Pružili su mi poverenje, iako ja gotovo da nemam nikakvog iskustva s turing automobilima. To me raduje i daje mi motivaciju da dam sve od sebe i odužim se timu na ovoj prilici. Hvala Mikeli i Mariju Ferarisu, jer se ovakva vrsta prilike u životu retko dobija.”

“Svakako je izazov što ću moći da blisko sarađujem s konstruktorom u razvoju novog automobila, ali mi se toga ne bojimo i zapravo smo motivisani da jurišamo na velike rezultate. Jedva čekamo da izađemo na stazu!”